Monthly blessings: januari

Na een jaar The Jar Project wou ik niet weer 52 weken na elkaar de hoogtepunten oplijsten, want dan zou het als een verplichting beginnen aanvoelen. Maar januari is goed geweest voor mij, en ik kan op mijn 2 handen niet meer tellen hoeveel keer ik dacht: verdorie, dat zou iets voor TJP geweest zijn.

Ik ga in 2016 dus voor een tussenoplossing en keer terug naar mijn voormalige ‘monthly blessings’: op het einde van de maand het beste van de afgelopen 4 weken. De momenten die van 2016 nu al een topjaar maakten:

party2016

* Op 1 januari komt er altijd een gigantisch gevoel van opluchting over mij. Deels doordat de hectische feestperiode achter de rug is, maar deels voelt het ook grootser dan alleen maar dat. Alsof ik in die oudejaarsnacht alle overbodige bagage van het afgelopen jaar achter mij laat en een paar mentale kilo’s lichter opnieuw kan beginnen. Heer-lijk.

* Het nieuwe werkjaar ging ook goed van start met een paar drukke soldendagen waarop we met 2 werkten, wat het werk toch wat meer schwung geeft dan altijd alleen in de winkel te staan.

* Eén van de collega’s luchtte haar hart bij mij over een paar zaken, en tot mijn grote verbazing spelen er in haar leven dezelfde dingen als in het mijne. Het zijn dingen waarover ik nooit uit mezelf zou beginnen praten, en al helemaal niet tegen een collega, maar ik ben blij dat zij het wel gedaan heeft. Het doet ontzettend veel deugd om te weten dat er iemand is die geen hele uitleg nodig heeft bij sommige zaken om te weten hoe ik mij voel.

foto (5)

* Het lief en ik legden allebei goede examens af, ik zelfs nog beter dan hij, ha! Hoewel ik nog altijd voor de volle 100% achter mijn beslissing sta om niet meer naar de les te gaan, blijf ik het wel ontzettend jammer vinden. De wederhelft blijft wel nog gaan, dus wanneer hij thuis studeert, zet ik mij erbij en doe ik gewoon mee. Zo blijf ik mijn Italiaans onderhouden zonder het huis uit te moeten. Het beste van beide werelden, heet dat.

* Ik had bijzonder veel good hairdays deze maand en ik moest er niet eens iets voor doen. Nooit eerder gezien, dat mijn haar ongeveer viel zoals het moest zonder dat ik er een minuut werk in moest steken. Het leverde mij vele ochtenden een extra kwartier tijd op.

* Mijn beslissing om te schrappen in mijn verplichtingen wierp zijn vruchten al af. Er was meer energie om te bloggen en dat was wat mij betreft het beste doorheen de hele maand. Na al die jaren heeft regelmatig bloggen nog altijd een opvallend grote impact op mijn gemoedstoestand. Ik ben lichter, gelukkiger en rustiger wanneer ik er bewust tijd voor maak. Ik ben veel meer wie ik wil zijn wanneer ik regelmatig blog, quoi.

ootd

* Ik pimpte een oude apothekerskast die al jaren bij mijn ouders op mij stond te wachten en maakte mijn interieur daardoor weer iets minder mix & match en iets meer zen.

* Er was ook weer energie voor iets wat op een sociaal leven lijkt, na een heel najaar zo goed als niemand te hebben gezien. Op een maand tijd ging ik bij 3 vriendinnen langs, iets waar ik anders een jaar over doe. Bij de eerste kreeg ik onverwacht een lunch voorgeschoteld, bij de tweede bewonderde ik haar nieuwe woonst en bij de derde mondde mijn bezoek uit in een kousengevecht met haar dochtertjes.

* Op vrije dagen was ik altijd vroeger wakker dan op werkdagen. Daardoor had ik óf al bergen werk verzet tegen de middag, óf een zalig trage start genomen met thee & blogs.

snow

* Ik ging er een paar dagen tussenuit en had achteraf geen extra vakantiedagen nodig om daarvan te bekomen voor ik weer aan het werk ging zoals toen ik nog voltijds werkte.

* Voor Kerstmis had ik niet echt een wishlist, dus kreeg ik een shopbudget cadeau. Ik spaarde het geld op tot de tweede helft van de solden en deed een paar goede deals: ik vond 4 stuks, waaronder een jeans van een degelijk merk, voor 40 euro. De rest van het bedrag spendeerde ik aan een paar stuks uit mijn eigen winkel, die al een eeuwigheid apart hingen tot ze op hun goedkoopst waren. Als ik op die manier niet alles uit mijn budget gehaald heb, weet ik het ook niet meer.

* Een wintermaand is niet compleet zonder één namiddag bingewatchen. Terwijl het buiten lelijk weer was, kroop ik binnen tussen een paar lagen dekens en kussens en keek ik de ene aflevering van Pretty Little Liars na de andere. Zonder te lunchen, maar mét chips en koekjes.

* Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef hoeveel geluk ik heb. Steeds vaker denk ik ’s avonds wanneer ik in bed stap wat een luxe het is om een bed te hebben, en een dak boven mijn hoofd, en verwarming, elektriciteit en eten. Ongelooflijk dat dat allemaal ondanks alles toch altijd beschikbaar is. We hebben het hier goed, mensen. Onwaarschijnlijk goed.

Advertenties

19 gedachten over “Monthly blessings: januari

    1. Ik heb geprobeerd want wou er een post over maken, maar het is allemaal glas dus het reflecteert nogal. Als het licht nog eens goed staat doe ik een nieuwe poging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.