Sorry voor de lelijke woorden

trashcan-99118_960_720
pixabay

Waar ik alle shit toch moet laten, vraag ik mij de laatste weken meermaals per dag af.

Als ik niks positiefs te zeggen heb, dan zwijg ik liever. Er is al genoeg negativiteit in de wereld om mijn shit daar ook nog eens bovenop te gooien. Dat is al jaren mijn motto en dat werkte al die tijd prima. De laatste tijdย faalt mij theorie echter, en nog geen klein beetje.

De ene half-collega moet haar beklag doen over de andere half-collega. Die heeft gehoord dat die-en-die dat-en-dat tegen haar en hem gezegd heeft. Een collega slaat bij het minste in paniek en roept mij, Mevrouw Verantwoordelijk, Stipt en Overzicht, in om alles wat niet meer rechtgetrokken kan worden toch recht te trekken. Enzovoort enzoverder.

Allemaal lijken ze de laatste tijd gretig hun shit over mij heen te storten.

Maar weet ge. Ik heb ook zo mijn shit. Geen spectaculaire, levensbedreigende shit, maar wel shit. Een paar geldzorgen. Af en toe een klein paniekske als ik iets verdachts voel in mijn lijf. Een klein zenuwinzinkingske hier en daar omdat ik mijn sigarettenverbruik en dus mijn geldzorgen drastisch probeer te verlagen. De shit van elke dag, quoi.

Ik zwijg daar altijd over, want als ik niks positiefs te zeggen heb…

Alleen weet ik ineens niet meer waar ik ermee naartoe moet, met al die shit van mezelf en een ander.

Dat ik mezelf niet langer als opslagruimte kan gebruiken, voel ik elke dag harder en harder, zowel aan mijn lijf als aan mijn gemoedstoestand. Welke vuilbak dan wel geschikt is om alles in te dumpen zonder anderen daarmee lastig te vallen, is een puzzel die ik niet opgelost krijg.

Dus zeg het mij alstublieft eens: waar laat gij uw shit? Sport ge het eruit, stort ge hem toch met bakken over anderen uit of schrijft ge het op een papier en verbrandt ge het dan?

Advertenties

23 gedachten over “Sorry voor de lelijke woorden

 1. Vreemd genoeg kan ik mijn zorgen ’s morgenvroeg het beste onder de douche afspoelen …..

  Een tip voor in de avond hoor ik graag, want dan slaap ik weer iets makkelijker.

  Vriendelijke groet,

 2. Het heeft zo zijn momenten… normaal sport ik dat eruit (maar dat laat al een maand of twee te wensen over), anders laat ik het bezinken (maar dat werkt niet als het te veel wordt), maar tegenwoordig stort ik mijn werkshit over mijn collega’s uit en dat is verdemme een slechte evolutie. Heb ik even chance dat ik jouw blog volg, u inspire me… (het is eens wat anders dan wat ik normaal neerpen als “slagzin” mbt jouw schrijfsels en jezelf).

  1. Ik ben het punt van bezinken voorbij, en terug gaan zagen tegen een collega die zelf al zaagt zie ik dus ook niet echt zitten. En om te sporten is het nog te koud en te donker, en zo heb ik voor alles wel een excuus, haha!!

 3. Als het je kan helpen, als ik een rotdag heb, schrijf ik het graag van me af. Gewoon in een schriftje waarin ik alles kwijt kan zonder dat ik er iemand mee lastig val en ik kan schrijven wat ik wil. Voor de rest is het ook goed als je er met vrienden over kan praten ๐Ÿ™‚

  1. Ik heb mijn schrift ook terug bovengehaald, maar het lucht niet genoeg op naar mijn zin. Toch eens een klaaguurtje met vrienden opzetten denk ik ๐Ÿ™‚

 4. Ik zaag eens goed tegen mijn echtgenoot of een vriendin en sowieso heb ik er altijd deugd van om de dingen eens op papier te zetten.

  1. Ik ga ook eens wat meer zagen tegen mijn omgeving denk ik, hoewel ik dat niet wil. Maar misschien is het er na 2 keer zagen uit en kan ik iedereen daarna de rest van het jaar weer met rust laten ๐Ÿ™‚

   1. Eens goed zagen kan deugd doen hoor. Ik probeer uiteraard niet altijd een zaag te spannen en ik wil daar ook niet te lang in blijven hangen, maar zo af en toe eens, dat lucht op!

  1. Awel, gek genoeg doe ik dat liever niet op mijn blog, dan heb ik het gevoel dat ik al mijn negativiteit de wereld in stuur ๐Ÿ™‚ Ja, er zijn kosten aan mij, haha!

 5. Ik doe van huilen op de blog, zagen over skype en zoveel mogelijk lachen in het echte leven. Eigenlijk zou iedereen per week zijn zaagmoment mogen hebben, net je vroeger een uurtje rust kreeg in de kerk bij het gemummel van de pastoor.

 6. Ik lucht m’n hart bij vriendinnen. Vaak een rondje shot uitwisselen. Want dan zie je dat het op een ander niet beter is. Maar even vaak zie ik dat het na een paar dagen over is, dat het plots allemaal niet meer zo belangrijk lijkt. Focussen op andere (leuke) dingen helpt ook. Vergeten of verdringen, ’t is hoe je het noemen wil!

 7. Oh zo herkenbaar, bij ons op het werk is dat ook!! Zot kom ik er soms van!!
  Als het is om te roddelen, dan kunnen ze het als de beste, maar zijn er werkproblemen… tja dan zal Flavie het maar oplossen!

 8. Als mensen bij u komen zagen, zijt ge moreel verplicht om dat gezaag door te geven, vind ik. Dus ik heb een vriendin met wie ik dagelijks op whatsapp communiceer en wij storten onze shit bij elkaar uit. Mind you: we vertellen ook de leuke dingen aan elkaar hรฉ. En bij het lief stort ik ook al eens mijn hart uit, natuurlijk, want dat moet kunnen in iedere relatie. Maar toch met die vriendin kan ik heel goed shit uitwisselen, en opluchten dat dat doet!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.