Monthly blessings: februari

Zo vlot als ik door januari fietste, zo moeizaam leek ik door februari te kruipen. Maar zoals altijd waren er weer genoeg lichtpuntjes om me aan op te trekken en op terug te kijken:

+ Elk jaar krijg ik rond deze tijd, wanneer de donkere dagen me te lang beginnen te duren, een kleine mentale klap. Gelukkig staat de zon ondertussen weer hoog genoeg om boven de gebouwen uit te komen en zo een uurtje per dag in de winkel binnen te vallen. Tegen de tijd dat ik ’s avonds de winkeldeur achter mij sluit, is het ook weer een pak lichter, dus betere tijden zijn op komst!

foto (10)

+ Ik heb zo van die vrienden die zeggen: “Kom, we gaan naar buiten, de zon in, en dan gaat ge eens goed zagen tegen mij”. Na het zagen kwam er ook nog eens een oude inside joke boven waarmee we lachten tot de tranen over onze wangen liepen. Dat dat dan juist komt van iemand die zelf ook genoeg aan het hoofd heeft, vind ik fenomenaal. ❤

+ Tijdens een vrije dag maakte ik een klik in mijn hoofd die ik beter jaren geleden al maakte. Waar ik me vroeger altijd (ja, ook tijdens en na al die jaren ziek thuis) schuldig voelde wanneer ik in het midden van de dag iets ontspannends deed, kon ik nu op een dag tegen mezelf zeggen: “Foert zeg. Ik draag de (vooral financiële) lasten van deeltijds werk, dus ik kan maar beter maken dat ik ook ten volle geniet van de voordelen van deeltijds werk”. Een vrije dag is nu soms dus écht een vrije dag, met zorgeloos schrijven, lezen, of waar ik op dat moment ook zin in heb. Bliss.

icompliment

 

+ Er was wat drama op het werk, want 3 vrouwen bij mekaar, maar er waren ook heel enthousiaste complimenten nadat ik de hele winkel omgegooid had om de nieuwe collectie zo aantrekkelijk mogelijk in de rekken en etalage te hangen.

+ Een huisdier laten inslapen is nooit fijn, maar ik ben blij dat het toch min of meer volgens een ‘ideaal’ scenario gebeurde. Hij heeft zich met zijn verlamde achterpootjes nog tot thuis kunnen slepen, waar ik net langs de achterdeur liep, of ik had hem misschien niet eens gehoord. Het gebeurde ook net op het moment dat iedereen uit zijn werk kwam, waardoor we nog allemaal afscheid van hem konden nemen. En, wat nog belangrijker is: binnen de 2 uur was mijn vriendje uit zijn lijden verlost.

+ Wanneer ik de blessings lees van iemand anders, geniet ik daar bijna even hard van als wanneer ik het allemaal zelf meegemaakt zou hebben. Als ze dan nog eens geschreven zijn door één van mijn besties die het wel goed lijkt te hebben aan de andere kant van de wereld, doet het alleen maar meer deugd.

white

+ Ik vond de energie om spullen weg te doen die al in mijn weg stonden van vóór ik weer aan het werk ging. Door de vrijgekomen ruimte kon ik hier en daar wat herinrichten en mijn huis nog wat meer ‘thuis’ en ‘mij’ maken.

+ Toen het lief hoorde hoeveel ik betaal voor mijn autoverzekering, schrok hij nogal van het hoge bedrag. Na een bezoek aan de bank bleek dat het inderdaad 200 euro goedkoper kon. Ik wacht met smart af tot dat goddelijke bedrag op mijn rekening verschijnt.

+ Het leven van mijn favoriete ex-collega verloopt ook aan de andere kant van de oceaan nog altijd hetzelfde als het mijne, dus we hebben nog altijd maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Zo maakte ze een paar maanden geleden ook de overstap naar de verkoop bij gebrek aan beter, werkt ze ook maar deeltijds en is ze al even broke als mij. Het enige verschil is dat zij tenminste kan zeggen dat ze bij Victoria’s Secret werkt. Daar kan ik niet tegenop natuurlijk. #aumagad

foto (7)

+ Elke maand geniet ik meer en meer van kleine Izzy. Ik heb mezelf zo lang voorgehouden dat ze na de opvangperiode terug moest naar het asiel en door iemand anders geadopteerd zou worden dat ik me er, toen ze eenmaal echt van ons was, ook niet direct aan kon hechten. Het heeft weken, zo niet een paar maanden, geduurd voor ze aanvoelde als mijn/onze kitten, maar ik zou haar niet meer kunnen missen nu. Het is een echt knuffelkonijn dat niet liever doet dan bij haar mensjes kruipen, en ze is zo vrolijk dat zelfs de dierenarts haar beste vriend is. Dat het arme mens niet naar haar longen en hart kan luisteren omdat ze in al haar vrolijkheid te luid blijft spinnen, zal haar worst wezen.

+ Voor het eerst in een gazillion jaar zag het grootste deel van de Antwerp posse elkaar terug. Het koppel dat een wereldreis maakt, het koppel dat terug in Nederland ging wonen en het koppel dat weer in Oost-Vlaanderen woont niet meegerekend, maar de andere 12 waren er wel allemaal en dat is al een hele prestatie.

+ Het allerbeste aan februari is dat daarna maart en dus de lente komt. Het aftellen is begonnen!

Advertenties

23 gedachten over “Monthly blessings: februari

 1. Alweer een leuk overzicht! Ik maak nu ook elke maand een soort overzicht en ook bij mij is februari een pak minder dan januari geweest. Op naar maart dan maar!

 2. Wat fijn om te lezen allemaal! Ik moet daar ook dringend eens mee beginnen, want ik voel mij ook nog steeds heel schuldig als ik iets leuks doe. Of nog erger als ik eens niks doe. Gezellig ontspannen zit er nog niet in, maar wie weet wat de lente brengt he 🙂

  1. Het zal er bij mij altijd wel wat blijven inzitten vrees ik, het idee dat overdag zomaar niks doen een kleine schande is. Ik ben nu eenmaal de dochter van mijn moeder 🙂

 3. Ik ben ook niet zo’n februari-fan maar blessingpostjes daar word ik altijd blij van 🙂
  En waaa de bank die verzekeringsgeld terugstort, de onze weigert hoor, nu ik erachter ben gekomen dat je als je onder de 12.500km rijdt je korting krijgt, ipv ons daar iets van te zeggen, en ze kunnen het niet meer toepassen op het huidige jaar. Echt PHOE. Maar blij voor jou natuurlijk! 🙂

  1. Technisch gezien stort de verzekeraar bij mij ook niet terug hoor, mijn bankmens heeft mijn vorige met directe ingang kunnen stopzetten ‘wegens verhoogd tarief’ en me een verzekering bij een andere gegeven. Dat van die korting wist ik niet eens, nu ik met het OV ga werken, kom ik ook niet aan die kilometers. Nog eens verder zoeken tegen dat deze verzekering verloopt dan 🙂

   1. I know, maar ik kan uwe prijs nog altijd niet via ’t internet er door duwen, anders graag, bespaart me post kosten :p

   2. Ja, dat zei ik al een paar keer 🙂
    Ik ga anders heus niet naar je gegevens vragen hoor 😉

    Trust me, ge hebt iets gewonnen, nu goed 😉

   3. Ja hoor, ge gaat uwe prijs best grappig vinden als ge hem hebt 🙂

    Ge gaat zeggen “da’s weer eens typisch Wildcard om zoiets te doen” 🙂 maar ge gaat het leuk vinden, ben ik zéker van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.