Als die Evy nog eens iets weet

Summer-Sanders-Woman-Runner
womensrunning

Ik weet niet echt wat me bezielde, toen ik zondagavond tegen het lief zei: “Vanaf morgen ga ik lopen”. Het deprimerende vooruitzicht van weer een lente en zomer niet in mijn favoriete kleren te passen waarschijnlijk. Maar dan nog, er is niks wat ik meer haat dan lopen. Zelfs strijken doe ik nog liever. Echt. Hate it beyond comprehension.

Enfin. Toen ik maandagavond thuiskwam van mijn werk, lag alles klaar. Zijn oude hartslagmeter, zijn telefoon van het werk waarop hij Start to Run had gedownload en zo’n ding dat ik rond mijn arm moest doen waar die telefoon dan in kon. Hij legde me uit hoe ik al die apparaten moest opzetten, en hoe ik dan ook op die telefoon een programma moest starten dat bijhield waar en hoe snel ik liep. Over zachte dwang gesproken.

Gek genoeg lukte het vanzelf, die eerste les. Makkelijker dan al die machines en apps die me het gevoel gaven dat ik een astronaut was die naar de maan vertrok in plaats van iemand die voor het eerst in zijn leven een kwartier ging lopen. Op het einde van de les zei Evy “Tot overmorgen,” dus ik wist wat me te doen stond.

Toen overmorgen kwam, was het lief er niet om mij op gang te helpen. Ik drukte 17 keer op elk knopje van de horloge die bij de hartslagmeter – die ook al niet op zijn plaats bleef zitten – hoorde, maar een hartslag kwam er niet. Het kostte me de grootste moeite om les 2 te vinden op die telefoon die niet van mij was en pas na een paar minuten herinnerde ik me dat programma dat bijhield wat ik waar deed.

Ik sukkelde me al lopend een eind weg, moest de telefoon uit die band rond mijn arm halen, kon amper lezen wat er op het schokkende scherm stond en toen viel die band ook nog van mijn arm. Door de stevige wind die er stond, hoorde ik ook nog eens amper wat Evy me opdroeg.

Als dit is wat lopen is in 2016, dan haat ik het nog een miljoen keer harder dan ik dacht, grommelde ik in mezelf, maar het lopen zelf lukte eigenlijk wel goed. Het ging al iets moeilijker dan de eerste les, maar dat was normaal, hield ik me voor, en zoveel moeilijker was het nu ook weer niet. Ik volgde 24 minuten lang braaf de instructies op en ging toch een beetje fier mijn laatste wandelminuut in.

En toen ging de wind liggen en hoorde ik luid en duidelijk wat Evy ter afsluiting zei. “Ziezo, de 8ste les zit erop,” kirde die troela. De ACHTSTE les. Als in: als ge denkt dat ge niet goed bent in lopen, dan hebt ge nog niet door hoe slecht ge wel zijt met al die technologische snufjes van tegenwoordig. Serieus, als ik haar ooit tegenkom…

Maar op die manier loop ik wel over een week of 4 al 5 km in plaats van over 10 weken natuurlijk. ’t Zal wel zijn begot!

Advertenties

42 gedachten over “Als die Evy nog eens iets weet

 1. Dat gaat echt vanzelf hoor… Ik verklaarde me in het begin ook gek en stond na 2 min al te hijgen πŸ™‚
  Nu zit Evy haar taak erop en loop ik als een hinde πŸ™‚ πŸ™‚
  Succes!

  1. Ik had inderdaad niet verwacht dat het zo vlot ging gaan, zeker niet als verstokt roker en al. Al zie ik er waarschijnlijk niet zo elegant uit als een hinde, haha!!

 2. Dat is mij nu ook duusd keer overkomen.. maar zo schoon zou ik het ni kunnen beschrijven !

  En ondertussen ben ik mee he. Met de apparatuur en met de conditie, ik heb evy ni meer nodig ! Hang on!

 3. Euhm, pas maar op. Als je lessen overslaat dan is dat een veel grotere kans op blessures. In het begin voel je daar niets van maar het wreekt zich…

  1. Zoals ik al zei, ben ik geen grote fan van lopen, dus tegen volgende week is de bui alweer over hoor. Ruimschoots voor ik de kans heb gehad om blessures op te lopen πŸ™‚

 4. Ik haat ze, “je doet het goed” – “je bent er bijna” – denk aan je ademhaling”. Dan denk ik “Gij se stoemme koe, ik ben hier aan het afzien en jij ligt daar vrolijk, met die intussen alreeds 100 keer gehoorde debiele muziek”

 5. Bij mij staat de app waarschijnlijk al meer dan een jaar op mijn foon, maar ik weet nog altijd niet hoe dat ding te doen werken πŸ™‚
  Ik ben nu wel niet helemaal achterlijk, maar dat ding aan de praat krijgen betekent ook echt gaan lopen. En laat dat nu eens het probleem zijn …
  Heerlijk beschreven !

  1. Mijn foon is zelfs te oud om die app op te zetten, kunt ge nagaan! πŸ™‚ Dat ding aan de praat krijgen kan ook onder het mom ‘voorbereidingen treffen’ he, dat hoeft niet direct actie te betekenen. (en anders vinden we wel een ander excuus om niet te moeten lopen)

 6. Whoehahahahahahaha, schitterend! Ik zou er geld voor geven om weer te mogen lopen,….niks dat beter helpt om je hoofd leeg te maken,….en geloof me het zit weer vol :-), succes met loopsessie 9 πŸ™‚

  1. Les 9 ging goed vandaag, in de regen en met de tijden op mijn arm geschreven omdat ik die telefoon waar de app opstaat niet aan de praat kreeg. Moeilijk gaat ook! πŸ™‚

  1. Dat is totaal niet nodig nee, dat zijn uiteindelijk allemaal maar fantasietjes om het wat boeiender te maken. Of om het mezelf wat moeilijker te maken, dat kan ook πŸ™‚

  1. Ik heb er wel niet bij gezegd hoe lang ik dat ga volhouden he πŸ™‚ Over een week is het nieuwe er waarschijnlijk af en doe ik het nooit meer opnieuw πŸ™‚

 7. Door mijn rugklachten is lopen geen optie meer voor mij en eerlijk gezegd ben ik daar niet rouwig om ;-). Maar super goed dat je zo’n vooruitgang maakt, daar mag je fier op zijn als zelfs les 8 zonder moeite meteen lukt.

 8. Looool. Ik ben ook al elk jaar meermaals aan die start to run reeksen begonnen. Helaas haak ik door allerlei redenen halfweg af. Anderzijds blijf ik het wel een steengoede workput vinden! Het is een haalbaar programma voor mensen zoals ik met 0 conditie :).

 9. Ik begon bij de foto en dacht… amai, die zee ziet er goed uit en dat lichaam ook πŸ˜‰
  Maar serieus, ik moet ook terug aan het lopen gaan. Dat deed me meer deugd dan ik doorgaans besef.
  Keep up the good work ! You (will) rock&run girl !

  1. Dat was mijn oorspronkelijke idee: terwijl mijn vriend loopt, mee naast hem skaten. Ik heb eigenlijk geen idee hoe zwaar dat is, moet je daarvoor ook conditie opbouwen of kan je vrij snel een grote afstand afleggen?

 10. Ik kan het lopen alleen maar aanraden… en heb ook al zo aan het klungelen geweest met de gsm: niet de goeie playlist, draadjes van de oortjes die in de war zitten, hartslagmeter die niets aangeeft πŸ™‚

 11. Ik heb stiekem een beetje moeten lachen πŸ™‚ Ik vond lopen vroeger geweldig, op mijn eigen tempo weliswaar. Maar ik heb altijd een punt waarop het me gaat vervelen (ik haat sport). En nu weeg ik gewoon veel te veel en zou ik alles in mijn arme lijf kapot schokken/lopen….

 12. Chapeau hoor ik zou dood neergevallen zijn als er tussen 1 en 8 niks had gezeten πŸ˜€
  Ik heb ook al een paar keer start to run gedaan, maar nooit met de app. Je kan gewoon die stukken downloaden (in mp3), ge zet die op een ipod of iets dergelijks en gaan!!
  Ik denk echter als je lopen zo vreselijk vindt dat je beter een andere sport zoekt want anders hou je het niet vol… Niet dat ik u wil ontmoedigen hΓ©!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.