Die keer dat het universum mij belde

original
quotesgram.com

Ik ben zo’n nutcase die al eens dingen durft te vragen aan het universum. Maandag deed ik het nog eens vrij uitdrukkelijk, terwijl ik buiten een sigaret stond te roken. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht ik.

Op het moment dat ik de winkel terug binnenstapte, ging de telefoon. Het was het universum, dat me vermomd als mijn collega Petra liet weten dat een belangrijk deel van mijn gebeden verhoord werden.

Petra is de collega die ik bij ons ‘binnenhaalde’ omdat ik door haar altijd in de watten gelegd werd wanneer ik in haar zaak naar de zonnebank ging. Klantvriendelijker maken ze ze niet, en aan onze omzet te zien heb ik er goed aan gedaan om voor haar campagne te voeren op het hoofdkantoor.

Voor ze bij ons aan de slag ging, werkte ze tijdelijk in een winkel bij ons om de hoek. Ook daar moet ze een goede indruk hebben nagelaten, want toen daar vorige week plots iemand uitviel wegens ziekte, belden ze haar op met de vraag of ze hen opnieuw een tijdje uit de brand kon helpen.

Dat kon ze niet, want haar agenda zit al vol met werken in onze winkel en in haar zonnebank. Maar ze had gelukkig goed onthouden dat ik nog een bijverdienste zocht en raadde me aan om eens op haar oude werk binnen te springen.

Zo’n cadeau kon ik niet laten liggen, een job zonder voorafgaande zoektocht en sollicitatieprocedure, dus ik ging vandaag langs en na wat puzzelen met uurroosters was alles in kannen en kruiken. Ik ga voortaan ’s ochtends goed moeten opletten aan welke winkel ik opduik, want de volgende twee maanden ga ik om de hoek anderhalve dag per week wat bijverdienen.

De collega die ik aan werk hielp in onze winkel, heeft mij dus nu op exact het juiste moment aan werk geholpen in haar voormalige winkel. Allemaal lichtjes gecoördineerd door het universum, dat kan niet anders. Die mannen werken verdorie sneller dan die van bol.com.

 

Advertenties

30 gedachten over “Die keer dat het universum mij belde

  1. jij hebt blijkbaar een rechtstreekse verbinding met hierboven :-). meer gebruik van maken, je kan nooit teveel vragen hebben ze me gezegd :-)!!!

    1. Oeh, dat is wel een heftige! Zowel het incident (ik zou me daar maanden later nog kwaad over kunnen maken, de onmacht en het lef van die mensen!) als die advocaat die daar opduikt. What are the odds, right??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.