Monthly blessings: april

April is als in een roes aan mij voorbij gegaan. Het enige wat ik me op het eerste zicht herinner, is ‘werken’. Maar als ik wat dieper nadenk, herinner ik mij ook dit:

boekarest2

– De maand had niet beter kunnen beginnen: op 1 april kreeg ik een bedankkaartje en een wel heel genereuze boekenbon van iemand die ik een tijdje gratis gecoacht heb om ervaring op te doen. Ik blijf erbij dat ze dat echt niet had moeten doen, maar stiekem vind ik onverwachte cadeautjes die via de post komen toch de beste cadeautjes.

– Ik zag één van mijn besties het dapperste en meest romantische doen wat ik ooit gezien heb. Ik ga andermans verhaal hier niet uit de doeken doen, maar het was dus echt van het kaliber dat ik al een paar keer in romantische films zag maar nooit verwachtte iemand het in het echte leven te zien doen.

– Er was verbazend veel Antwerpen in mijn leven tussen het werken door. Ik deed er mijn eerste echte terrasje van het jaar tijdens de zondagshopping, ging er het weekend erna naar een verjaardagsfeestje en kreeg in mijn winkel bezoek van een stukje Antwerpen.

kp

– Er waren dagen waarop mijn schoenen uitdoen het beste van de dag was.

– In drukke tijden gebruik ik vaak een nude nagellak, zodat het niet opvalt als hij begint te chippen. Maar ik ben mezelf niet met quasi onzichtbare nagellak dus ik schakelde weer over op een kleurtje, en ik voel mij sindsdien een ander mens. Het zit ‘em in de kleine dingen, soms.

– De zondagen bestonden steevast uit thuis wat werk inhalen gevolgd door middagdutjes. Bij slecht weer in de zetel voor tv, bij goed weer met een boek in de zon op mijn terras.

sosophie

 

– Ik kon een paar overuren recupereren, waardoor ik over de middag heerlijk in de zon kon gaan lunchen met iemand die ik al een tijd niet meer zag en die ik weer een tijd niet meer ga zien.

– Op mijn eerste vrije zaterdag sinds, euhm, de geboorte van Christus, ging ik met 2 vriendinnen de stad in. Ik paste veel te dure kleren waarvan ik wist dat ik ze niet zou kopen terwijl we over de pashokjes heen gesprekken voerden die de verkoopsters ’s avonds thuis ongetwijfeld verder verteld hebben. Als afsluiter struikelden we een beetje dommig over onze woorden toen we in een café bediend werden door een veel te jonge maar ook veel te lekkere kerel. Heel erg Sex & the City allemaal, en ik had geen idee hoe erg ik dat gemist had tot ik er middenin zat.

– We gingen naar een pakkende monoloog van mijn schoonbroertje kijken en liepen daar niet alleen de jeugdige tak van de schoonfamilie tegen het lijf maar ook mijn schoonbroers ex, die ik al meer dan een jaar niet meer had gezien. We konden niet snel genoeg naar buiten vluchten om bij een sigaret bij te praten, net zoals vroeger op familiefeestjes. Hij en ik waren immers de introverte tak van de groep terwijl de broertjes waarmee we samenleefden én hun familie nogal luid kunnen zijn. Daar soms eens een paar minuten samen aan ontsnappen schept een band voor het leven, blijkbaar.

Advertenties

14 gedachten over “Monthly blessings: april

      1. Ja! Ik voel me gewoon zoveel beter met een laagje nagellak. Vorige week ook een beige kleurtje gebruikt maar dat is gewoon niet hetzelfde.

  1. Jij bent geen nude madam sweetie,….jij hebt teveel kleur in je,…..oh en btw ik heb ballerina’s gekocht,…..ik hoop dat ik ze ga dragen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.