Monthly blessings: mei

Doordat ik nog wat langer dan gepland nodig was op job 2 bleef de drukte aanhouden, maar gelukkig was er hier en daar wat ruimte om van de mooie dagen te genieten. Het beste van mei:

matadi

+ Lente + in het stadscentrum werken = na het werk vaak blijven plakken in de stad. Meer dan eens belandde ik op een terras en/of ging ik op restaurant. Of op een ijsjesboot, terwijl ik niet eens een grote fan ben van ijsjes. Maar ja, de zon, en geen zin om thuis op nog meer werk te gaan zitten kijken enzo.

+ Ik was deze maand rijker dan ik dacht. Lang zal het niet duren wegens kadastraal inkomen onderweg en al, maar zorgen moet ik me nog niet direct maken.

+ Ik ging een paar keer met de fiets naar het werk, en ik kwam tot het besluit dat dat de ideale sport is. Op werkdagen heb ik op die manier in totaal een uur beweging achter de rug én in tegenstelling tot andere sporten levert het me extra tijd op in plaats van me na het werk nog tijd te kosten. Met de bus kost een enkel traject van deur tot deur me immers minstens 3 kwartier, met de fiets maar een half uur. #win-win

foto (8)

+ We hadden de eerste barbecue van het jaar, met de jeugdige tak van de schoonfamilie. Aangezien ik zelf amper familie heb, laat staan van mijn leeftijd, is het altijd een beetje genieten van de schoonbroers, -neven en -nichten. Het zorgde er ook voor dat mijn terras in een rotvaart summerproof moest zijn, dus dat lastige karwei hebben we ook weer gehad.

+ Ik had een heerlijke vrije dag voor mezelf, met veel tijd op mijn terras om wakker te worden en te lezen. De perfecte adempauze om er daarna weer in te vliegen.

+ Er was terug energie om na het werk nog iets te doen. Vorige maand kon ik het ’s avonds na het eten nog amper opbrengen om mijn bord naar de keuken te brengen voor ik in de zetel neerplofte, maar tegenwoordig krijg ik nog eens iets gedaan ’s avonds waardoor mijn (vaak ééndags-) weekends toch iets minder van het type ‘achterstallig werk inhalen’ zijn.

acdc

+ Het festivalseizoen werd geopend door een avondje gaan werken tijdens AC/DC. In de 5 werkdagen die daarop volgden voelde ik wel dat de leeftijd om tot na middernacht op een wei te staan en de volgende dag fris aan het werk te gaan voorbij is, maar de dag na Rock Werchter ben ik gelukkig wel thuis. Een ezel, een steen en goede collega’s.

+ Ik had het de voorbije week behoorlijk moeilijk, en de laatste dag van de week was ronduit ellendig. En toch was uitgerekend dat de dag die afgesloten werd met zo hard lachen dat de tranen over mijn wangen liepen. Of hoe alles toch altijd in evenwicht blijft.

+ Het grote aftellen is begonnen; vanaf de 2de week van juni val ik terug op mijn oude regime van alleen maar mijn vaste job en het zal geen dag te vroeg zijn. Ook al zit echte vakantie er nog lang niet aan te komen, toch voelt het alsof ik aan het aftellen ben naar vakantie. Als het dan ook nog eens eindelijk echt zomer zou willen worden, ben ik een gelukkig mens.

Advertenties

9 gedachten over “Monthly blessings: mei

  1. Oeh, misschien zie ik je dan nog wel op Rock Werchter ;). Gelukkig kan ik gaan logeren bij de tante vlakbij het festivalterrein. Dat compenseert het iets minder fris zijn omdat ik toch ook geen 18 meer ben ;). En ik word best wel gelukkig van zoveel kleine, leuke dingen te lezen! Enjoy!

  2. Fan van uwe nagellak 🙂 en je wil niet weten hoe snel ik wil dat juni voorbij is,…..en we naar Venetië kunnen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.