Echt niet

invisible
pinterest

Ik heb geschreven, geschrapt, herschreven en weer geschrapt de laatste week. Omdat ik niet gezegd kreeg dat ik begin vorige week mijn eerste angstaanval op het werk had en het nog altijd onder mijn vel zit.

Er waren niet genoeg tranen in de wereld om het uit mijn systeem geweend te krijgen, die eerste dagen. Hoewel ik daarna geen aanval meer heb gehad, stak het ene kwaaltje na het andere fysieke ongemak weer de kop op, als manifestatie van alle spanning en angst voor een herhaling van het verleden.

Er was hoop, maar het ging van kwaad naar erger en toen had ik weer een goede dag maar toen crashte ik volledig op mijn vrije dag. Ik ging van hyper naar volledig lamgeslagen en weer terug. Er flitsten duizenden vragen door mijn hoofd over hoe en waarom het had kunnen gebeuren, hoe het verder zou gaan of misschien wel helemaal niet meer gaan. Elke draft die ik schreef, was een paar uur later al niet meer waar.

Misschien is deze post dat tegen vanavond ook niet meer, maar – hout vasthouden – het ergste lijkt achter de rug. Ik rondde mijn laatste dagen op job 2 nog netjes af en kijk uit naar een paar rustigere weken. En dan zal het wel stilletjes passeren. Moét het wel stilletjes passeren, want het alternatief is geen optie. Echt niet.

Advertenties

21 gedachten over “Echt niet

  1. Erg herkenbaar. Mijn trucje is F.E.A.R.: Fantasy Experienced As Real. Opnieuw en opnieuw in je hoofd. Je angst is echt, het gevaar niet meer. Wees lief voor jezelf, het helpt.

  2. Het ZAL stilletjes passeren, als je lief bent voor jezelf en het van jezelf gewoon allemaal mag zijn. Er kwam behoorlijk wat op je af, maar je leerde ondertussen zooo goed voor jezelf zorgen, dat je dit ondertussen kan laten passeren. Dat hart klopt alleen van de levenslust! Knuffel!

  3. Hopelijk passeert het en was het gewoon een signaal dat het allemaal eventjes te veel is geweest. Ik vind het alvast heel herkenbaar en ik hoop dat je het achter je kunt laten en verder doen zoals je bezig was, maar dan een versnellingske lager.

    Sterkte!

      1. Dat heeft z’n tijd nodig. Paniek die ik in 2,5jaar heb opgebouwd, is niet weg na 9 maand precies. Al wil ik soms dat het rapper gaat, dan het gaat.

  4. Het zal passeren want gij kunt dat! Gun jezelf wat tijd hé…. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Met nog maar één job zal je hopelijk wat meer ademruimte hebben. Succes alleszins…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.