Den hoop

pile-of-paperwork_small
journeyintocrm.com

Alles heeft bij mij een vaste plaats. Mijn administratie is het enige dat over 2 plaatsen verdeeld ligt: in de map waarin alles netjes per categorie geordend wordt en op ‘den hoop’. Een heel jaar lang belandt alles op den hoop, vlak naast de map. Alle documenten direct perforeren en op de juiste plaats in de map steken, dat is er mij tijdens het jaar namelijk net te veel aan.

Gelukkig zijn daar dan de jaarlijkse belastingen, waardoor ik wel verplicht ben om door den hoop te gaan en alles te sorteren. Ik kijk er elk jaar gigantisch tegenop, maar er zitten ook altijd een paar aangename verrassingen tussen. De buit van dit jaar:

Vouchers voor de bioscoop. Het lief kan via zijn werk goedkoper naar de bioscoop, en ik herinner mij dat hij er ooit bestelde maar ik weet echt niet meer voor welke film. Zo hard zullen we hem niet willen zien hebben, want vermoedelijk is die bewuste film ondertussen zelfs al op Netflix te zien. Maar vroeger dan andere jaren beginnen aan den hoop werpt zijn vruchten af, want over een week verlopen de vouchers. We weten dus weer waar naartoe deze week.

Een Win for Life lotje, ter waarde van 2 nieuwe. Het is bij mijn ouders traditie dat zowel mijn moeder als ik op kerstavond aan iedereen een Win for Life geven. Ik ga elk jaar fier als grote winnaar naar huis met mijn lotjes, gooi ze bij op den hoop en vind ze dan in juni terug. Ik gooide ze direct in mijn handtas, waar ze vervolgens ook weer een paar weken of maanden zullen wonen tot ik ze daar herontdek op het moment dat ik in een winkel sta waar ik ze kan inwisselen. Familietradities zijn er om in ere te houden, nietwaar?

Een tegoedbon van bij de Standaard boekhandel. Met dank aan een misverstand over de cadeautjes voor diezelfde kerstavond. Ik had ze op geen beter moment kunnen vinden, want ik wil al een hele tijd een boek dat ze blijkbaar alleen bij de Standaard verkopen en wou dat deze week in huis halen. Voor de helft van de prijs dus, olรฉ!

Een briefje voor de mutualiteit dat ik nog niet binnenbracht. Het dateert van november vorig jaar, dus mijn beste gok is dat ik toen eens langsging bij de dokter om het afbouwen van mijn medicatie te bespreken. Dat gaat nog een paar weken in mijn auto liggen voor ik eens niet te lui ben om aan een CM-bus te stoppen, maar dat is toch alweer een stap dichter bij een paar euro’s die mijn kant op komen.

Een cadeaucheque van Boekarest, gekregen van een van mijn coachees om mij te bedanken. Die was ik absoluut nog niet vergeten en ik zorgde ervoor dat die altijd netjes bovenop den hoop bleef liggen, maar toch word ik er elke keer blij van als ik hem zie.

Een cadeaucheque van Dille & Kamille, gekregen van het lief om het stopzetten van mijn medicatie te vieren. Ook nog niet vergeten, ook bovenop den hoop en ook weer altijd blij om dat te zien.

Dankzij de belastingen bezorgt den hoop mij de volgende weken dus een feest van uitstapjes, geld terugkrijgen, kosteloos shoppen en, wie weet, het groot lot winnen. Op dat laatste moet ge toch geen belastingen betalen he?

Advertenties

13 gedachten over “Den hoop

    1. Oh maar die hoop ligt netjes in รฉรฉn speciale hoop-bak, weggestopt in een kast. No way dat zoiets een jaar (of zelfs maar een week) lang in mijn zicht zou liggen! ๐Ÿ™‚

  1. Haha, soms kom ik hier ook op de gekste plaatsen (wij hebben meerdere hoopjes) iets tegen waarvan ik denk… moa gow seg, ek kik da oak nog ? En een seconde later denk ik… ik gooi het nog even terug op de hoop tot het past om het te gebruiken.

  2. Een tip voor het CM-briefke: je mag die ook afgeven in de CM-apotheek… als ik me niet vergis vlak bij uw werk!
    En verder is die hoop hรฉรฉl herkenbaar voor mij en ook dat het nu zo ongeveer de tijd van het jaar is om hem te klasseren ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.