Vlog: Dagboek van een angststoornis #6 – Wat als

In vlog 6 vraag ik me af wat er zou gebeuren als ik tijdens een angstaanval tegen de mensen die op dat moment bij mij zijn zou zeggen dat ik een aanval heb. Want tegen de vlakte gaan is één ding, tegen de vlakte gaan terwijl er mensen op staan te kijken is a whole ‘nother level.

Net omdat ‘wat gaan de mensen denken’ zo’n groot aspect is van mijn stoornis, vroeg ik me af of het gewoon zeggen genoeg zou kunnen zijn om de situatie te ontmantelen. Ik voel me niet meteen geroepen om hiermee te gaan experimenteren, maar wanneer er collega-angstaanvallers zijn die het wel zeggen en daar voordeel van ondervinden, hoor ik het graag in de comments!

Thanks for watching!

Advertenties

2 gedachten over “Vlog: Dagboek van een angststoornis #6 – Wat als

  1. Tijdens een aanval is/was dat voor mij heel moeilijk. Dan word ik echt in een tunnel gezogen waar ik 3-4-5 seconden of langer niet uitgeraak, niet praten inclusief. Maar ik merk wel dat ik veel kalmer ben als ik zelf rij of meerij in de auto en mijn gezelschap weet wat er scheelt. Dan helpt het meestal om ff te focussen op m’n ademhaling om een aanval te voorkomen. Ik weet zelfs niet of iemand die het weet, merkt dat ik een aanval heb. De mijne zijn wel niets in vergelijking met de jouwe heb ik de indruk.

  2. Ik heb ook al gemerkt dat als ik zeg dat ik niet goed wordt, dat ik bang ben en er uit wil, door de (re)actie van anderen de situatie voor mij gelijk verandert. Het gaat niet over, maar doordat de focus ongewild verlegd wordt, lijkt het te veranderen. Dit samen met een half flesje rescue van Bach helpt me proberen rustiger te worden. Maar zoals Katrien ook aangeeft, onze aanvallen zijn van een ander kaliber dan de jouwe. Niettemin lijkt het op dat moment voor mij ook alsof de aarde vanonder mijn voeten verdwijnt en dat ik niet meer kan ademen. En ik weet dat rescue niet “het” reddingsmiddel is, maar op dat moment helpen alle beetjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.