Vlog: Dagboek van een angststoornis #7 – Medicatie

Een paar weken na de angstaanval ging het nog altijd niet zoals ik had gehoopt. Daardoor dook de vraag of het niet beter was om de medicatie terug op te starten weer op. Dat moment is altijd weer het begin van een proces van maanden voor- en nadelen tegen mekaar afwegen, want het blijft elke keer een aartsmoeilijke beslissing.

In vlog 7 doe ik een poging om uit te leggen waarom. Er is nog veel meer te zeggen daarover, en misschien doe ik dat ook ooit. Maar omdat ik er nu, een maand na het opnemen van die vlog, nog niet helemaal uit ben, hou ik dat voor een andere keer.

Net zoals het gewone bloggen trouwens. Dat lukt zoals vanouds weer niet wanneer ik vastloop in dit soort zaken, die enorm veel energie vergen. Ik blijf hopen dat ik het tij nog kan keren en snel weer zoals ‘gewone’ mensen over ‘gewone’ dingen kan schrijven, want ik mis jullie. Echt.

Thanks for watching en hopelijk tot snel!

 

Advertenties

6 gedachten over “Vlog: Dagboek van een angststoornis #7 – Medicatie

  1. Ik wens je veel succes en duim mee dat je het toch nog zonder medicatie kan oplossen! Heel veel begrip trouwens voor het feit dat de gewone blogs nog even uitblijven. Alles heeft z’n tijd!

  2. Zelf heb ik een stuk minder moeite met medicatie. Ik denk inderdaad niet dat je medicatie moet nemen en dan gewoon hup, verder gaan met je leven zolang het goed gaat. Ik gebruik nu medicatie, antidepressiva, zodat de scherpe randjes eraf zijn, zodat ik mijn therapie aankan. Zonder de AD ben ik zo angstig dat ik volledig inklap en geen therapie kan volgen. Het is mijn intentie om de therapie af te ronden, als dat is gelukt, afbouwen met de medicatie en dan kijken of ik het zonder kan. Ik hoop dat dat zo zal gaan, maar mocht ik toch niet zonder AD kunnen, dan vind ik het geen probleem (ook geen falen van mijzelf of zo) om de rest van mijn leven medicatie te moeten slikken. Dit omdat ik weet dat mijn leven zoals het hiervoor was, voor de therapie en voor de medicatie, niet leefbaar was.

    Ik vind dat je een mooie kijk hebt op de situatie. Mooi in de zin van dat ik je beredenering heel goed kan volgen. Het is een afweging. Een zware en moeilijke afweging die je moet maken. Ik wens je succes met het nemen van een beslissing. X

  3. Ik denk dat jouw redenering er boenk op zit. Ik geloof ook dat het universum er voor zorgt dat men op sommige tijden niet meer vooruit kan omdat er dingen in het leven zijn waar men niet naar kan/wil kijken en dat men zichzelf daardoor blok zet. In jouw geval gebeurt dit nogal drastisch door zware angstaanvallen. Ik volg jouw blog nu al een hele tijd en ik vind dat je al ongelooflijk veel progressie gemaakt hebt en een enorm inzicht hebt in “jouw probleem”. En je doet het ongelooflijk goed. Van onszelf zien we niet altijd – of we zijn er ons niet van bewust- hoeveel progressie we maken. En ik versta je héél goed dat je zo twijfelt over wel of niet terug medicatie te nemen want als je te vlug opnieuw medicatie neemt, neem je niet de tijd om te reflecteren en ontloop je je groeiproces. Maar het moet ook leefbaar blijven voor jou. Het heeft ook geen zin om terug zo diep te glijden dat het je meer moeite en kracht gaat kosten om uit het dal te klimmen want dan sta je nog verder van huis.
    Onthoud dat je héél goed bezig bent en probeer nog meer te zien hoe goed je bezig bent en wat je al bereikt hebt!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.