Monthly blessings: juli

Juli was een vrij moeilijke maand, maar tegelijkertijd was ze toch ook redelijk fantastisch. En wel hierom:

+ Door een paar last minute wissels in het uurrooster begon de maand per ongeluk met 10 dagen vakantie. Naar het einde toe leverde een gelijkaardig ‘ongelukje’ me nog eens 6 dagen vakantie op. In de donkere wintermaanden is er nog tijd genoeg om al die uren weer in te halen, right?

IMG_7434

+ Tijdens de werkuren op Rock Werchter en TW Classic werden als vanouds weer nieuwe inside jokes gesprokkeld met de BFF. We vertellen die dan altijd verder aan anderen die dat niet zo grappig vinden en zeggen dan ook altijd weer “Ge had er moeten bij zijn”. Tradities zijn er om in ere te houden.

+ Rock Werchter staat ook altijd garant voor het tegen het lijf lopen van oude bekenden. Klasgenootjes van mijn opleiding gezondheidscoach deze keer. Nog voor alle kampeerders op maandag hun tenten opgebroken hadden, hadden we al een datum afgesproken en twee weken later genoten we met zijn drieën van een heerlijke lunch en een terrasje om een jaar afwezigheid uit mekaars leven bij te praten.

IMG_7418

+ Ik was al een tijd van plan om af en toe terug in het asiel te gaan werken, maar ik en plannen tot uitvoering brengen zijn geen succesvol duo. Als er dan net tijdens die onverwachte vakantie een telefoontje komt van een wanhopige medewerker die handen tekort komt om alle kittens naar behoren te verzorgen, is de beslissing rap gemaakt. Ik zou het willen afleren om het leven in mijn plaats te laten beslissen, maar het leven neemt wel vaak goede beslissingen.

+ De kittens die helemaal alleen in een kooitje zitten zijn altijd het zieligst. Eéntje die heel stilletjes in haar kooitje zat, brak toch echt een beetje mijn hart. Ik haalde alles overhoop tot ik nog een speeltje vond en iets later spetterde het water uit het drinkbakje in het rond omdat dat rustige prutsje door zoiets simpels als een balletje zelf veranderde in een kleine euforische stuiterbal. Dat soort geluk zou ge in een doos moeten kunnen stoppen om het er af en toe eens uit te halen op lastige momenten. ❤

+ Toen mijn vader me destijds met de auto leerde rijden, draaiden we de cassettes (jeugd: Google dat woord maar eens) van Status Quo grijs tijdens onze ritjes. Toen ik hoorde dat ze op de Oude Markt hun wellicht laatste Belgische concert zouden spelen, wou ik ze toch eens graag zien. Gezien mijn toestand van de laatste maanden durfde ik helaas op voorhand geen tickets te kopen. De avond zelf had ik er een beetje hartpijn van dat ik het optreden zou missen van een groep aan wiens liedjes ik zoveel dierbare herinneringen met mijn vader koester, zeker door zoiets stoms als een angststoornis. Een half uur voor het begon, besliste ik dat het maar MOEST gaan, willen of niet, en sprong ik alsnog in de auto. Vlak na het optreden stortte ik in als een pudding, maar ik ben er toch maar mooi in geslaagd om die kleine droom in vervulling te laten gaan.

IMG_7751+ De dag erna ging er ook nog een (deel van een) andere droom in vervulling: ik mocht naar The Gathering, de preparty van Tomorrowland. Het is nog niet the real deal, maar het kwam toch al aardig in de buurt, en ik heb toch maar mooi tussen de VIP’s gestaan en achter de schermen op een quad rondgescheurd. Want zo’n gelukzak ben ik wel: als ik al eens buiten kom, slaag ik er vaak wel in om op plaatsen te komen waar anderen niet komen. Of ik betaal veel minder (of niks) dan de rest, wat me een dag eerder ook weer op het laatste moment lukte. Ha!

IMG_7455

+ De Pokémonrage sloeg ook toe bij het lief. In combinatie met het goede weer leidde dat tot veel avondwandelingen in eigen dorp. En elke keer kom ik tot de conclusie dat ik eigenlijk in een schoon hoekske van ons land woon. #homesweethome

+ Save the best voor last, zeggen ze, en dat heeft juli absoluut gedaan. Ik was gisteren één van de gelukzakken die naar de weer perfecte show van Beyoncé mocht gaan kijken. Ik kan daar veel over zeggen, maar ik ga het op een paar woorden houden die meer dan genoeg zeggen. Kippenvel. Topperformance. Het dak eraf, alsof angststoornissen niet bestaan enzo. HEER-LIJK.

Voor wie er niet bij kon zijn:

Booyah!

Advertenties

6 gedachten over “Monthly blessings: juli

  1. Je ziet hé, het universum zorgt ervoor dat jij de speciale dingen meemaakt :-), ik ben in juli niet verder geraakt dan Venetië en mijnen bureau :-),….

  2. Jaaa die Beyoncé, volgende keer zal ik misschien toch maar naar haar concert moeten gaan… Straffe madam!
    Wat een hoogtepunten zeg, schoon verzamelingske topmomenten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.