Monthly blessings: augustus

Augustus was een bitterzoete maand. Het bittere was dat ik afscheid nam van mijn 14-jarige (ex-)hond, van een half-collega die niet eens lang genoeg heeft mogen leven om van een welverdiend pensioen te kunnen genieten en van een andere half-collega wiens vervangingscontract op die trieste dag per direct ten einde liep. Het zoete:

+ We boekten al de eerste overnachtingen van onze vakantie. Hoe meer ik over een streek lees, hoe meer ik ervan wil zien, dus mijn dagen ter plaatse gaan weer veel te kort zijn.

+ Hoe beter het weer, hoe meer onverwachte etentjes op terrasjes na het werk. Het was vaak goed weer dus…

+ Ik stapte na een eeuwigheid terug op de Power Plate, en de laatste hittegolfdagen niet meegerekend, hou ik het goed vol. Het plan is om alles te doen wat ik kan om die lijn te blijven doortrekken, want pas nu besef ik hoeveel beter ik me voel over mezelf wanneer ik a) sport en b) iets wat ik niet makkelijk vind toch blijf volhouden omdat ik weet waarom ik het doe.

izzy

+ Een klein boefje dat eten steelt en zichzelf verraadt door haar snuitje niet te wassen, wat heeft een mens meer nodig om eens goed te lachen?

+ Soms is een dag al geslaagd wanneer ik ’s avonds nog iets hyperlekkers in de diepvries vind dat ik maar moet opwarmen en waar ik verder geen tijd of werk moet insteken. Of wanneer ik na 8 uur rechtstaan mijn schoenen mag uitdoen.

+ Zo blij als ik kan zijn met mooi weer, zo blij ben ik wanneer het in een drukke periode net regent op die ene vrije dag. Want regen is een geweldig excuus voor boeken, blogs, thee, geurstokjes en zetel.

+ Vandaag ben ik exact 1 jaar weer aan het werk. Het is iets moeilijker en minder leuk dan in het begin, maar het is wel veel meer dan waarover ik durfde dromen toen ik die stap een jaar geleden zette.

+ De schoonvader was jarig en daar hoorde natuurlijk een etentje bij. De buikpijn waarmee ik achteraf naar huis ging, kwam niet van het eten, maar van het lachen met mijn hilarische schoonbroertje. Ik blijf het heerlijk vinden dat ik nu eindelijk wat ‘familie’ van mijn eigen leeftijd heb.

+ Er waren dagen waarop ik ’s ochtends niet snel genoeg uit mijn douche kon springen om maar geen minuut van het mooie weer te missen. Dat kinderlijke enthousiasme van uitkijken naar cadeautjes op verjaardagen heeft misschien een andere vorm aangenomen, maar het is er wel nog altijd.

heli

+ Ook deze maand zag ik weer een droom in vervulling gaan, en wel direct mijn nummer 1 op de lijst. Hoeveel beter kan het worden, right?? Aumagadikhebineenhelikoptergezeten!!

+ Mijn moeder doet niets liever dan in de tuin werken, dus op een zonnige zondag stonden mijn ouders helemaal klaar voor de strijd voor de deur. We werkten een hele dag met zijn vieren goed door en plakten er als beloning nog een geïmproviseerde barbecue achteraan. Met restjes die we nog in onze diepvriezers vonden én komkommers uit eigen tuin. Ah ja.

+ Op een ochtend vond ik op het werk een briefje van Michel. 7 op 7, feestdagen inclusief, stond hij om 6 uur ’s ochtends in het asiel om de hondenverblijven schoon te maken, een werkje dat pakken zwaarder is dan bij de katten. Nog eens een winter in de bijtende kou werken mét de handen in koud water wegens gebrek aan warm water zag hij niet meer zitten. Hij gaf er afgelopen herfst na 12 jaar heel trouwe dienst dus de brui aan. Zijn moeder was zwaar ziek geworden en vroeg veel zorg en het werd de arme man allemaal wat te veel. Hij was er nog net toen ik vertelde over mijn nieuwe job, en hij heeft dat blijkbaar een jaar lang onthouden, want vorige week stond die lieve schat ineens in mijn winkel. Helaas op mijn vrije dag, maar zijn groetjes op een afgescheurd kassaticketje deden me even veel plezier als een bezoekje zou gedaan hebben.

+ Schuin tegenover mijn winkel staat een bank waarop ik soms een sigaret ga zitten roken. Op een dag vond ik er 2 euro op de grond, net op het moment dat 2 muzikanten die anders altijd apart ‘optreden’, zich ook op de bank zetten en samen een geweldig mooie versie van ‘Chasing cars’ van Snow Patrol begonnen te zingen/spelen. Mijn vers gevonden fortuin schonk ik met plezier aan de 2 mannen die me een paar minuten kippenvel bezorgden.

IMG_7590

+ Eén van de relatief nieuwe buren gaf een barbecue, en nagenoeg alle inwoners van ons kleine straatje kwamen opdagen. Het werd een heel geslaagde avond, en nu ik weet wat voor fijne mensen mij omringen, vind ik mijn kleine plekje op deze grote wereld nog leuker.

+ Eind vorige week stond het lief me op het einde van mijn werkdag op te wachten met een rol geld, Heel Echt bij elkaar gehouden door een rekje. Hij was het, net als mijn ouders, al heel lang beu dat ik nog altijd met een iPhone rondliep waar ik niet zo heel veel meer kon mee doen. Mijn “Maar hij is nog niet kapot, dus ik heb nog geen nieuwe nodig!” volstond niet meer, dus had hij mijn iPhonefonds gekraakt en sleepte hij me mee naar de winkel om een nieuwe te kopen. Ik ben dus ook aangekomen in 2016, en boy oh boy, wat gaat alles ineens zo snel en gemakkelijk met zo’n nieuw ding! (Ik koos trouwens een gouden exemplaar. Want: always wear your invisible crown.)

+ De ex besloot vorige week dat het tijd was om de (ex-)hond te laten inslapen. Dat was heel triest uiteraard, maar er kwam ook veel moois uit voort. De dankbaarheid van mijn voormalige schoonmoeder bijvoorbeeld, die huilend mijn winkel binnenkwam op het uur dat Djengis zijn spuitje zou krijgen. Haar moederhart brak een beetje bij het idee dat haar zoon zoveel verdriet had, en ze kon maar één iemand bedenken die dat zou begrijpen en waar ze naartoe kon. Ik zorgde ervoor dat haar zoon die avond eten en gezelschap had en belde haar achteraf om haar gerust te stellen dat hij ok was. De dankbaarheid die ze toen uitte was voor mij niet eens nodig geweest, maar ze deed er zelfs nog een schepje bovenop. Een paar dagen later stond ze immers opnieuw in mijn winkel met wat ik dacht dat een verjaardagskaartje was. Bij thuiskomst ontdekte ik echter dat het een verjaardagscentje was, dus ik kon ook ineens een cover kopen voor mijn nieuwe telefoon.

+ Met andere woorden: ik ben 37 jaar mogen worden afgelopen zondag. De weg er naartoe legde ik vaak strompelend en kruipend af, maar ik heb er toch maar weer een jaar bij op de teller waar ik zoals altijd ondanks alles met plezier op terugkijk. Na de verliezen van deze maand ben ik daar des te blijer mee. Op naar de 38, wahey!

Advertenties

9 gedachten over “Monthly blessings: augustus

  1. Proficiat met je verjaardag!!!
    héél mooie, liefdevolle dankbare blog. Geeft extra warmte bij het mooie weer van de laatste dagen 🙂 .

  2. Gevarieerde maand, maar toch eentje waar je de positieve vibes goed weet te onthouden!
    37 begot, ik werd deze maand al 10 jaar ouder dan jou. Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.