Monthly blessings: september

Zozo. September is tot hiertoe met voorsprong de moeilijkste maand om positief over te zijn. Mijn vakantie kan ik voor een groot deel alleen maar omschrijven als gruwelijk; ik wil het meeste ervan gewoon vergeten, wil niet naar de foto’s kijken en lieg wanneer mensen mij vragen of ‘mijn batterijen opgeladen zijn’ na een ‘deugddoende vakantie’. Het bleef de rest van de maand een beetje overschaduwen, maar wie zoekt, die vindt, dus de hoogtepunten van afgelopen maand:

img_0201

* Mijn koffer was samen met het lief al een week voor mij met de auto op vakantie vertrokken, en dat blijkt een pak te schelen aan last minute inpakstress. Doordat ik enkel nog een paar laatste dingen in mijn handbagage moest gooien, ben ik opmerkelijk rustiger op vakantie vertrokken dan anders.

* Gek genoeg verliep mijn vlucht naar Italië vlekkeloos. Aan mijn buren zal het niet gelegen hebben; rechts van mij hing een meisje in haar stoel te zuchten en te kermen alsof ze op sterven lag, en de man links van mij prevelde het ene Italiaanse gebed na het andere en wist niet waar kruipen van de schrik. En ik? Ik zat daar tussen, volledig relax naar een serie te kijken op mijn laptop, en bij mezelf te denken: en ik die dacht dat ík problemen had, ha!

img_0229

* Vanaf het moment dat ik nog maar één in plaats van vier mensen continu rond mij had (mijn ouders reisden na drie dagen samen door naar Hongarije, de vriendin waarmee het lief de week ervoor door Slovenië toerde vloog naar huis en wij trokken met twee dieper Italië in) ging het wat beter en heb ik relatief kunnen genieten van een paar mooie plaatsen. Ik ben blij dat we toch nog het land van Oost naar West doorkruist hebben om Cinque Terre te zien, want dat was zeker de moeite!

* Los van het feit of ik een strafkamp of een echte vakantie achter de rug heb, vind ik het altijd heerlijk om weer thuis te komen na een roadtrip. Daar pakt ge immers gewoon wat ge nodig hebt uit de kast, in plaats van elke ochtend naar de bodem van een koffer te moeten duiken op zoek naar iets omdat ge nooit lang genoeg op een plaats blijft om uit te pakken. Ge trekt gewoon de koelkast weer open of rijdt in één rechte lijn naar de winkel, in plaats van uitgehongerd een uur op verkenning te moeten gaan in weer een nieuwe stad op zoek naar een restaurant of winkel. De efficiëntie van routine wordt te vaak onderschat, wat mij betreft.

* Na thuiskomst moest ik harder recupereren van een week onder hoogspanning dan ik gedacht had, maar daar was gelukkig ruimte voor want ik had nog een week vakantie. Zowel ’s nachts als overdag haalde ik een hele resem slaap in en lag ik uren na mekaar op mijn terras of in mijn tuin te lezen. De definitie van échte vakantie voor iemand met een angststoornis, quoi.

img_0174

* Dat weer van de laatste tijd, jongens, dat weer. Per-fect. Warm genoeg om nog in de zon te zitten of liggen als ze schijnt, maar niet meer zodanig ellendig warm dat ge niet weet waar te kruipen of hoe u te kleden. Enfin, ik toch niet; temperaturen van +25°C en elegant gekleed gaan, het is een combinatie die niet werkt bij mij. Zoals september geweest is, zo mag het voor mij heel het jaar door zijn, en ik heb er elke seconde die ik kon van genoten. Het huishouden liep wat achter want ik was met geen stokken binnen te houden, maar nu we oktober in gaan zal daar tijd genoeg voor zijn vrees ik, dus who cares?

* Het stormde een beetje op het werk vorige maand. Ik had er zelf niks mee te maken maar ik zat wel tussen twee behoorlijk heftige vuren. Er twee weken niks mee te maken hebben (toen ik tijdens mijn vakantie in de buurt van mijn werk was ben ik er zelfs bewust in een grote boog omheen gelopen, go figure) deed serieus veel deugd.

* Ergens tijdens de zomer begon ik stilaan weer wat te sporten en dat nam ik na mijn vakantie vlotter terug op dan ik op voorhand had gedacht. Ik vreesde er eerst wat voor, want de gewoonte zat er voor vertrek nog niet helemaal in en dan kan een pauze wel eens nefast zijn voor de goede voornemens. Mijn vrees bleek ongegrond, want ik schakelde zelfs een versnelling hoger en geniet er harder van dan ooit. Dat de eerste kilo er al af ging en het blijkbaar ook een positief effect lijkt te hebben op mijn angststoornis, is de beste motivator die een mens zich kan wensen. Ik ben helemaal klaar voor een oktober met nog meer sporten en minder aanvallen en kilo’s!

Advertenties

Een gedachte over “Monthly blessings: september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.