Want een dierenarts is toch ook een arts he

suki

De ene middag zat ik nog aan mijn kleurtje te werken op mijn terras, de volgende ochtend had ik spijt dat ik een niet nog dikkere jas had aangetrokken. Het is ineens snel gegaan, de wissel van de seizoenen.

Vastberaden om er het beste van te maken, ben ik er maar direct in meegegaan. De eerste hete douche van het seizoen is al achter de rug, in een badkamer die nu wel snel wat extra verwarming zal kunnen gebruiken. Omdat ik mij nu niet meer naar buiten, de zon in, moet haasten, nam ik de tijd om mij achteraf met een dikke laag bodymilk in te smeren.

Mijn kasten trok ik ook al open, op zoek naar een warmere garderobe en om massaal kaarsen, geurstokjes, dekens en thee aan te slepen. Ook de vitamines en voedingssupplementen staan al terug in het zicht. Alles om de herfstblues en de eerste microbes nog wat van mij af te houden nu de donkerste periode van het jaar voor de deur staat. If you can’t beat them…

Ondanks al mijn kordate maatregelen viel er helaas toch al een eerste, compleet onverwachte slachtoffer. Met een uitermate zielig, futloos hoopje kat trok ik vanmiddag naar de dierenarts. De diagnose: koorts. De remedie: een spuitje antibiotica, 10 dagen aan haar geliefde Metacam tutteren en een paar dagen huisarrest.

Over dat spuitje was mevrouwtje Suki niet te spreken maar dat was direct achter de rug. Die Metacam slurpt ze met plezier naar binnen dus dat is ook geen probleem. Maar over dat binnen moeten blijven was ze wel Heel Erg Verontwaardigd bij thuiskomst, nog geen uur nadat ik haar quasi levenloos van haar dekentje plukte en naar buiten kunnen het laatste van haar zorgen was. Wie blijft er nu ook binnen een kwartier nadat ge als bij toverslag genezen bent, right?

Wat een wonderspuitje van de dierenarts al niet kan doen zeg. Ik weet alvast waar ik naartoe moet, als ik ook ten prooi val aan de herfst binnenkort.

Advertenties

2 gedachten over “Want een dierenarts is toch ook een arts he

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.