Elp.

34f47ede15b58865_girl-looking-at-ipod
Popsugar

Kent ge dat gevoel dat iemand u de naam van iets of iemand vraagt, en ge zou het duizend keer zeggen, alleen niet op dat moment? Hoe hard ge uw hersenen ook pijnigt, ge kunt er maar niet op komen, terwijl ge het op eender welk ander moment even vlot zou weten als uw eigen naam? Behoorlijk irritant, vooral als ge het u ’s avonds in uw bed ineens wel herinnert en het keiluid door de kamer zou willen roepen in de hoop dat degene die het u eerder vroeg het zou horen.

Ik heb dat tegenwoordig keihard, en wel met muziek. Nu ik quasi dagelijks een half uurtje sport, vliegen mijn afspeellijsten in iTunes en Spotify er aan een rotvaart door. Er zijn liedjes die ik zo extreem goed vind dat ik ze gerust een keer of twintig kan horen, maar tegen de dertigste keer houdt het wel stilaan op. Ik ben dat punt stilaan aan het bereiken en ik kom domweg op geen enkel nieuw lied – of liever nog, een hele nieuwe lijst – dat ik er eens kan tussen gooien ter afwisseling.

Dus ik heb effe jullie hulp nodig, jongens. Welke powersongs doen het bij jullie altijd goed tijdens het sporten? Om een idee te geven van wat bij mij meestal wel werkt: mijn 3 favorieten die ik over anderhalve week helaas kotsbeu ga zijn:

Get me bodied – Beyoncé

Een heerlijk opzwepend ritme, en dat maar liefst voor een dikke zes minuten lang. Voor de fans: ook de live versie en de Timbaland remix zijn zwaar de moeite. Andere favorieten in deze categorie: Run the World, Ring the Alarm, en eigenlijk alles van Beyoncé want aumagad Beyonce is the queen van ALLES ❤

Pon de Replay – Rihanna

Al een oude, maar onlangs herontdekt en het was weer direct grote liefde. Hier zit ook zo’n lekkere buzz in die ervoor zorgt dat ik blijf gaan. De herinneringen aan lange nachten op de Oude Markt tijdens mijn ‘roaring twenties’ krijg ik er al lopend gratis bij. Heerlijk.

Ni**as in Paris – Jay-Z & Kanye West

No one knows what it means but its provocative – No it’s not – It gets the people going! Deze gets me alleszins going, zowel tijdens het sporten als toen de heren neerstreken in het Sportpaleis en het dak er nog geen klein beetje af ging bij dit lied.

Enfin, ge weet dus waarnaar ik op zoek ben. Het moet een serieus tempo hebben, heel erg booyah zijn, en liefst ook wat badass. En het moet keiluid roepen: ik ben mij hier kapot aan het amuseren en totaal niet aan het afzien.

Smijt maar massaal suggesties naar mijn hoofd, want zonder muziek geen sport. En als ik niet blijf sporten, ga ik voor altijd ontevreden over mijn gewicht en chagrijnig blijven, en daar zit niemand op te wachten. Dat is geen dreigement, dat is een belofte.

Het huis en de mensen die vaak in mijn buurt moeten vertoeven danken u bij voorbaat.

Advertenties

11 gedachten over “Elp.

  1. Ik vind Only Girl In The World van Rihanna ideaal om voluit te gaan. En een beetje een ander genre, maar Ship To Wreck van Florence and the machine vind ik op dat gebied ook zalig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.