Monthly blessings – oktober

diy

Oei. Oktober liep ineens zo snel op zijn laatste benen dat ik bijna te laat was met mijn blessings zeg. Op de valreep: het beste van de voorbije maand:

+ Weet ge nog, de dag dat ik lachte met Suki, haar griepje en haar wonderspuitje? Nog diezelfde avond was ik zelf ook geen halve euro meer waard. Hoera voor deeltijds werk, op zo’n moment. Ik zat toevallig net in een ritme van een dag werken, een dag vrij, een dag werken en weer een dag vrij. De werkdagen kwam ik dankzij wat medicatie door, op de vrije dagen kon ik niet veel meer dan een pagina of 500 in een boek lezen. En dat was exact genoeg, want op gezonde vrije dagen is er geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om ‘zomaar overdag’ te gaan zitten om een beetje te lezen. De schande zeg.

+ De moeder van een vriendin springt af en toe de winkel binnen en dat deed ze deze maand ook weer. Soms koopt ze iets, soms komt ze gewoon een beetje babbelen. Elke keer opnieuw denk ik daarna: hoe geweldig is dat eigenlijk, vrienden hebben waarvan ge de ouders ook nog kent. Omdat ze u hebben zien opgroeien van kleuter naar kind over puber tot volwassene. Omdat ge daar kind aan huis waart. Verjaardagen, pijntjes, communies en tantes en opa’s; het werd allemaal gedeeld vroeger, zowel met de eigen als met die ‘oudere’ generatie. En nu, meer dan 30 jaar later, nog altijd. Ook al is alles ondertussen anders, maar toch weer niet. Sommige mensen blijven nu eenmaal voor altijd ‘thuis’.

+ Ik ging voor het eerst in jaren nog eens boeken shoppen, en wel met een cadeaucheque. Ik las eerst nog de boeken van de bib uit, maar op de laatste dag van de maand kon ik in mijn eerste boek beginnen. Het waren maar een paar bladzijden op de bus naar het werk, maar ik heb toch al een paar keer gegniffeld.

+ Er konden nog een paar terrasjes af in een warm herfstzonnetje. Dat ene gegeerde plaatsje in de zon dat juist vrijkwam toen wij arriveerden, was toch wel het beste.

+ Er gingen 3 zakken kleren weg die ik al een paar jaar niet meer gedragen had maar waar ik eerder nog geen afscheid van kon nemen. In een kordate bui eerder deze maand lukte het mij ineens wel en ik ben er echt superblij mee. Ik had nog strenger kunnen zijn, maar het overzicht dat er nu al ontstond door mijn eerste razzia maakt mij elke ochtend opnieuw euforisch. En alles hangt terug per kleur zeg, heerlijk!!

+ Vorige zomer nodigde ik de vrienden uit die vroeger zo ongeveer bij mij en de ex inwoonden, maar die we geen van beiden na onze breuk nog zagen. Deze zomer kwam er een uitnodiging van hun kant. Het duurde tot deze maand voor we allemaal op dezelfde tijd op dezelfde plaats konden zijn, maar dat kon de pret zeker niet drukken. Ik ken geen enkel ander trio dat mij om de andere zin de slappe lach bezorgt en waar ik een paar weken later in mijn eentje nog altijd moet om lachen.

+ Veel mensen zijn niet echt fan van de overschakeling op het winteruur, maar ik absoluut wel. Na een hele maand extreem moe te zijn geweest, heb ik nu eindelijk het gevoel dat ik uit mijn coma aan het ontwaken ben. Ongelooflijk hoe anders de wereld er uitziet door een paar wakkere ogen.

+ Erg handig of creatief ben ik niet (hashtag understatement), maar zelfs ik ben blijkbaar in staat om van veel restjes kaars nieuwe kaarsen te maken. Ik had nooit gedacht dat mij dat ging lukken zonder iets onherstelbaar kapot te maken, maar kijk, er staan toch maar mooi 6 – ook al gerecycleerde – glazen/potjes/bokaaltjes kaars te blinken op mijn kast!

+ Die dagen waarop het warm genoeg is om de vensters wagenwijd open te gooien en het tegelijkertijd koud genoeg is om die lekker frisse herfstlucht niet alleen te voelen maar ook echt te ruiken in huis. Beter dan de beste geurkaars, wat mij betreft.

+ Het sporten ging zo goed deze maand dat ik me nog amper een leven zonder sport kan voorstellen. Zelfs donkere avonden of gietende regen konden mij niet binnenhouden. Heel veel kudos voor het lief ook op dat vlak, die op zo’n dagen blijft benadrukken hoe fier hij is op wat ik nu presteer en blijf presteren, na dat grote, zwarte, gapende gat waar ik uitkom. Of die mij, wanneer we onverwachts nog weg moeten, van het werk komt ophalen, enkel en alleen zodat ik nog net genoeg tijd heb om te gaan lopen voor we moeten vertrekken. Op de (zeldzame) dagen dat ik het niet kan opbrengen om het voor mezelf te doen, doe ik het daarvoor.

+ Vroege ochtenden op vrije dagen zijn de beste ochtenden. Zo van die momenten waarop het nog niet helemaal licht is buiten. Ge hoort de auto’s in de straat vertrekken en ge bent zo content dat ge zelf lekker binnen kunt blijven. Ge steekt een paar kaarsen aan, want dat is gezelliger dan hard kunstlicht, ge maakt wat thee en ge zet u voor het eerst in een kleine eeuw neer voor een korte meditatie voor ge echt aan de dag begint. Een schonere cadeau of betere garantie op een goede dag kan ik mezelf niet geven denk ik. Ik deed het mezelf op mijn vrije dagen cadeau alsof het elke keer opnieuw mijn verjaardag was en ik kan niet wachten tot het morgen weer ochtend wordt.

Advertenties

13 gedachten over “Monthly blessings – oktober

  1. En zo zit ik hier ook, kaarsjes aan, laptop en koffie en ik voel me perfect gelukkig met deze extra me-time…..want mijn biologische klok zegt om 6u opstaan 🙂

  2. Ik word gelukkig van je blessings. Zitten weer wat vreselijk herkenbare dingen bij! Je bent me duidelijk aan het inhalen op loopvlak, ik zal nog eens een effort moeten doen als we in het voorjaar samen die 5K willen lopen ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.