Monthly blessings – november

Ach, november. Ge waart de meest bizarre maand van het jaar, met al uw uitersten. Zoals altijd laten we het slechte maar gewoon achter ons en nemen we het goede mee:

jackterecht

+ De maand begon met een vermiste Jack. Mijn kleine grote jongen met zijn zachte, gevoelige karaktertje was dagen lang spoorloos, naar wat we hebben kunnen afleiden doordat hij ergens opgesloten zat. Al die tijd bleef ik rustig, maar nadat hij een beetje ziekjes terug opdook, heb ik 2 dagen geweend van opluchting. Nog elke keer als hij terug thuiskomt, ben ik blij dat hij er nog is en dat het allemaal goed afgelopen is.

+ Er ging een en ander stuk deze maand. Eerst de boiler, dan mijn auto en vervolgens een kraan, waardoor ik deze maand 2 keer zonder warm water zat. Alles raakte gelukkig ook weer opgelost, en zonder al te grote kosten.

+ Er kwamen veel goede dingen voort uit alles wat mis liep. Tijdens de zoektocht naar Jack werden we bij de buren op de koffie gevraagd om even op te warmen. Hun kapotte wasmachine kwam ter sprake, waardoor we van hun huis naar ons huis verhuisden terwijl hun was in mijn machine draaide. Er volgde een fles wijn als bedankje, en hulp met mijn auto die niet veel later dienst weigerde. Met het meneertje van om de hoek, waarmee we nooit echt contact hadden, raakten we tijdens onze zoektocht ook aan de praat. Hij wist te vertellen dat Jack vaak in zijn tuin lag, maar dat hij hem inderdaad al een tijd niet meer gezien had. De dag nadat Jack terug kwam, deed het lieve meneertje de moeite om me te komen zeggen dat hij Jack weer had gezien. In ons klein straatje is er geen probleem dat niet opgelost raakt, met al die lieve mensen die mekaar altijd helpen.

+ Het ging wat moeilijker met de angsten, en dus automatisch ook met het sporten. Maar als ik een goede dag had, al was het er maar één tussen een hele reeks slechte dagen, sportte ik wel weer. En dat is exact wat voor mij het belangrijkste is: altijd opnieuw herbeginnen, blijven proberen, en niet alles zomaar opgeven na een gedwongen pauze. Zo sukkelde ik ondanks alles toch al tot aan les 20 van Start 2 Run sinds ik er eind september mee begon. Ik, die er oprecht van overtuigd was dat ik maximum 40 seconden onafgebroken kon lopen, hou het nu al blokken van 10 minuten vol. En ik heb niet eens het gevoel dat ik al in de buurt kom van mijn grenzen, wahey!

+ Ik hielp een collega met dat deel van het werk waar ze niet zo goed in is en kreeg er een dikke kus voor als bedankje. En de dag erna een doos chocolaatjes op de koop toe. Niet goed voor de lijn, wel goed voor de sfeer, en dat is ook veel waard.

apen

+ We brachten een weekend in Antwerpen door en er gaan er de volgende maanden nog veel volgen. Later meer daarover, maar voor nu al dit: die stad blijft mij de zuurstof geven die ik nodig heb. #loveofmylife

+ Het eerste boek dat ik kocht van mijn cadeaucheque is uit. Ik begon met ‘Het smelt’ van Lize Spit en ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Hopelijk ga ik van de andere boeken even hard genieten!

+ Amper 2 dagen nadat ik wist dat ik op zoek moet naar een nieuwe job, kreeg ik al een aanbod. De bazin van de winkel waar ik in het voorjaar een vervanging deed, had graag gehad dat ik haar plaats innam tijdens het jaar dat ze van het toneel verdwijnt. Op papier een heel interessant aanbod, maar mijn gevoel schreeuwde heel luid nee en ik luisterde daar braaf naar. Wat onderhuids al lang speelde, werd daardoor echt duidelijk: de verkoop is niet de juiste plaats voor mij. Ik wil weer achter een pc zitten, uitgedaagd worden, mijn hersenen pijnigen, mijn tanden in iets zetten. Daar is er wat mij betreft veel te weinig van in mijn huidige job, en stiekem denk ik ook dat daar (een groot deel van) de oorzaak van mijn angstaanvallen ligt. Het leven duwt me weer in een juistere richting, en ik laat mij met plezier op die stroom meedrijven.

echo

+ Ik word meter zeg. Ik bedoel: aumagad!! Ik wist niet eens dat ik dat wilde tot het mij gevraagd werd. Zo blij!!

+ Eigen stoef stinkt, zeggen ze bij ons, maar ik ben toch fier op mijn kordate optreden na het nieuws van ons nakende ontslag. In een vorig leven had zoiets mij (tijdelijk) kunnen breken, maar dat heeft het nu niet gedaan. Met dank aan onze bazen ook, die ons pas eind december officieel gaan ontslaan en even goed tot dan hadden kunnen wachten om het ons te zeggen. Altijd fijn om op een menselijke manier behandeld te worden in zo’n situatie.

Tot slot nog een kleine boodschap aan december: hou u effe rustig, ok? Uw voorganger was al zot genoeg, en elke zondag die ik niet werk, word ik op feesten verwacht. Ik ga dagen van 12 uur moeten werken, ik ga na het werk naar feesten moeten, de dag erna naar een volgend feest en dan weer gewoon terug naar het werk. Ge weet wat een bloedhekel ik heb aan feesten en hoe hard ik elk jaar tegen u opkijk. Dus. Hou. U. Kalm. Merci.

Advertenties

5 gedachten over “Monthly blessings – november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.