Zoals het valt

maxresdefault
youtube.com

Wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij, luidt het gezegde. Op dit moment voelt het eerder andersom aan: wanneer de redding nabij is, is de nood het hoogst. Of om het met een ander spreekwoord te zeggen: de laatste loodjes wegen het zwaarst.

Die laatste loodjes, dat is de periode waarin ik nu moet wachten tot de medicatie zijn werk begint te doen. Technisch gezien zal dat nu snel gaan gebeuren, onderhuids, maar dat wil niet zeggen dat ik het ook snel zal gaan voelen. Het kan nog weken, waarschijnlijk zelfs nog een paar maanden, duren voor ik me ook effectief merkbaar beter ga voelen.

En dat is er op dit moment net te veel aan. Ik wil dat het allemaal achter de rug is, nu direct, en dat ik weer verder kan met mijn leven. Nu ik weet dat de medicatie het werk van mij zal overnemen, valt het me des te zwaarder om zelf nog een tijdje al het werk te doen. Nu ik weet dat het beter zal worden, lijkt het voorbije half jaar van vechten en mezelf staande houden als een blok op mij te vallen.

Ik laat het maar vallen zoals het valt. Rust zoveel als ik kan. Zit soms ’s ochtends een kwartier met de telefoon in mijn hand om me ziek te melden, om dan toch op het laatste nippertje nog te vertrekken naar het werk. Zeg honderden keren per dag tegen mezelf: “Nog efkes. Binnenkort is alles weer beter. Nog efkes volhouden.”

Dat, en veel aftellen. Naar die nieuwe job, dat leven zonder angst en dat kleine babymeisje waarvan ik meter word. Naar 2017, quoi.

Willen we anders dit weekend al Nieuwjaar vieren, wat denkt ge?

Advertenties

7 gedachten over “Zoals het valt

  1. ik zal er u 2 geven die ik ook constant te horen krijg : geduld en loslaten. AARRRRRCCCCCHHHH.
    ergens hebben ze gelijk, maar daar zijn we momenteel niet veel mee hé :-)?
    maar we zijn goed bezig. nu nog wat geduld en loslaten … 🙂 🙂 🙂

  2. Kijk, echt waar, jij mag dat van mij vieren. Dit weekend, en volgende weekend en tot de medicatie echt begint te werken. Heb ik hier ooit al laten weten dat ik zo veel respect heb voor hoe je er mee om gaat. Die vechtlust, dat zelf proberen zodner pillen, chapeau schat ! You rock girl. Nog even geduld. 2017 is er zo.

  3. Ik blijf superhard voor je duimen. Je kan het! En meeten in 2017, dat moeten we dan ook maar eens doen! Hier ook hoog tijd om te rusten. Het lijf zegt nee. Nog 4 dagen doorbijten en dan mag het even minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.