Monthly blessings – december

cheers

We sluiten het jaar af in dankbaarheid, want hoewel de helft ervan behoorlijk moeilijk was, kreeg ik tot op het laatst toch ook weer zo ongelooflijk veel moois. Het beste van de laatste maand van 2016:

+ Ik kwam al een eerste heel toepasselijk cadeautje tegen voor mijn metekindje en bestelde het direct. Ik blijf er blij van worden, elke keer dat het besef dat ik meter word mij op een onbewaakt moment overvalt. Heel, heel stiekem ben ik in mijn hoofd de extra kamer die nu tot niks dient al aan het verven en inrichten voor als ze hier later komt logeren. Hush hush.

+ We kochten op aandringen van het lief voor het eerst sinds lang nog eens een kerstboom. If you can’t beat them, join them, redeneerde ik, en ik smeet mij helemaal. Zo erg zelfs dat ik de wederhelft de dag erna meesleurde naar de winkel om nog extra kerstversiering voor de boom te gaan halen. ’t Zal wel zijn zeg.

+ En dan nu het compleet tegenovergestelde: ik werkte halverwege de maand in T-shirt in de tuin en had nog te warm. Voor de planeet is zo’n droge, zonnige december een ramp, voor mij een feest. Sorry, planeetje, maar het deed toch echt wel deugd.

+ Ik heb een warm huis, en een lekker warm bed waar ik elke avond kan inkruipen. Dat is wat ik elke avond denk, wanneer ik in dat warme bed kruip. Niet bewust, die gedachte flitst gewoon elke avond automatisch door mijn hoofd, wanneer het buiten koud is en ik eraan denk dat er anderen zijn die dat gigantische geluk niet hebben.

+ Een van mijn favoriete winkels was heel erg gul deze maand. De ene keer kreeg ik bij mijn aankopen een rol inpakpapier cadeau, wat op het laatste nippertje nog goed van pas kwam, de volgende keer een Win for Life waarmee ik 3 euro won. Net genoeg dus om een nieuw lotje te gaan kopen.

+ Ik nam hier en daar bewust de tijd om te schrijven. Het was nodig. Het deed deugd.

+ Het trauma dat ik overhield aan mijn reis in september is blijkbaar net genoeg verteerd om al wat informatie op te zoeken over de volgende potentiële bestemming. Ik ga sowieso nog wachten tot het opnieuw september of zelfs oktober is, want als ik eerder zou gaan zou het een even grote hel worden, maar de goesting om een compleet nieuw land te gaan verkennen komt toch voorzichtig terug. Iets met tijd, en hoe die uiteindelijk wel zal helen.

+ Na een paar werkloze/zieke sukkeljaren had ik eindelijk weer eens recht op een eindejaarspremie. Het zou kunnen dat ik een klein vreugdedansje heb gedaan toen ik dat geld op mijn rekening zag verschijnen.

+ Er was tijd om een uurtje met het lief door Leuven te wandelen en iets te gaan drinken, zomaar in het midden van een doordeweekse dag, en weer in een heerlijk zonnetje. We moesten nergens zijn, we moesten ons heel even niet haasten. We mochten gewoon even genieten. En dat heb ik gedaan, op een manier die lang geleden was, besefte ik achteraf.

+ Voor het eerst sinds altijd had ik inspiratie voor cadeautjes. Ik vind dat doorgaans de hel, pakjes kopen voor anderen, omdat ik echt nooit weet wat te kopen. Iedereen heeft alles wat hij nodig heeft al, en nog zoveel meer, en ik weet nooit wat ik nog bij op die hoop moet gooien. Dit jaar ging het gelukkig als vanzelf, en waren het ook echt goede cadeautjes, al zeg ik het zelf. Als het elk jaar zo makkelijk ging, zou ik misschien wel snappen wat iedereen zo leuk vindt aan de feestdagen.

+ Op weg naar huis was ik op de bus zo hard verdiept in mijn boek dat ik nog net op tijd opkeek om te zien hoe de bus voorbij mijn halte reed. Het was de wandeling van de volgende halte helemaal terug tot aan mijn auto zo waard. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo hard opging in een verhaal dat ik even alles, echt alles, kon vergeten. Hemels.

+ Jullie waren er, nog altijd. Zelfs in periodes dat het te moeilijk is om veel op online papier te krijgen, duiken jullie altijd weer op wanneer het wel lukt. Ik heb het al 59478 keer gezegd en ik ga het minstens nog eens zo vaak zeggen: ik heb meer deugd van jullie reacties dan jullie zelf beseffen. Er is er geen enkele die ik niet minimum 3 keer lees, omdat ik daar altijd zo van geniet. Ik kijk er naar uit om jullie in 2017 weer te ‘zien’ en wens jullie een fantastisch jaar! Dikke kus!! xxx

Advertenties

7 gedachten over “Monthly blessings – december

 1. Zo lief, die laatste paragraaf. En kijk, ik doe er nog eentje bij!
  Een even dikke kus terug (al ben ik helemaal geen kusser) en voor jou en de jouwen ook alle geluk in 2017!!!!

 2. Dank je wel voor de wens ! Ik hoop hier in 2017 evenveel energie (of zelfs nog veel meer) te vinden dan in 2016. Take care en geniet van het einde van 2016, maar vooral op naar een schitterend 2017. xxx

 3. hééééééééé Nina, blij je teruggevonden te hebben!
  ‘k weet niet echt waardoor, maar had opeens weer zin om te bloggen (al zou ik begot niet weten waarover) maar eerst wou ik eerst “oude bekenden” opzoeken…en eerlijk, veel schieten er niet meer over…
  chapeau voor hen die he wel deden!

  hoop dat alles een beetje ok is voor u en de uwe, en wens voor de volgende jaren dat je je goed voelt!

  sweets

 4. Ook voor jou een fantastisch jaar! Dat het gevuld mag zijn met veel liefde van iedereen rondom jou, een gezond metekindje, fantastische, alle aandacht opslorpende boeken, onverwachte cadeautjes, een stressloze vakantie en veel kleine en grote gelukjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.