Monthly blessings – januari

unnamed

Iedereen weet het ondertussen: als ik niks positiefs te zeggen heb… Ik zweeg de hele eerste maand van het jaar, en daarmee zei ik meer dan ik met woorden had kunnen zeggen lijkt me. Soit, de dingen die wél goed gingen:

– Ik haalde een eerste sollicitatiegesprek binnen. De job ging naar iemand anders, maar het geeft moed om te zien dat ik niet voor alle deeltijdse jobs met een portie verantwoordelijkheid direct afgewezen wordt op basis van mijn C.V., dat er jaar na jaar rampzaliger begint uit te zien. We blijven nog een tijdje hopen voor we ons gewonnen geven en weer in de verkoop moeten gaan zoeken.

– Altijd wanneer ik niet meer weet hoe ik het allemaal moet blijven doen, vind ik iets wat ik net op dat moment nodig heb. Deze keer haalde ik heel intuïtief mijn pennen, kleurpotloden en stiften weer boven. Een beetje spelen met lettertypes, kleuren en schaduwen bleek de ideale ontspanning na de zoveelste zware dag op rij. Ik smeet me zo hard dat ik gisteren voor het werk een nieuwe dosis stiften moest gaan kopen, wegens de oude zo goed als allemaal leeg. Hashtag nieuwe (oude) verslaving.

– Na het sollicitatiegesprek zag ik helemaal voor mij hoe ik in een nieuwe job niet langer permanent veroordeeld ga zijn tot platte schoenen. Ik zag een halve minuut later ook (in de nieuwe collectie uiteraard) zwarte pumps die mijn vorige paar, dat al een jaar of 5 geleden in de vuilbak had moeten belanden, perfect konden vervangen. Need I say more?

– Wat me ook door deze maand hielp: ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle lezen, voor de derde keer ondertussen. Ik liep nog geen klein beetje verloren in mijn eigen hersenspinsels de laatste weken, maar meneertje Tolle wist me er zoals altijd voor een deel weer uit te helpen.

– Tijdens mijn eerste vrije weekend van het jaar, het derde weekend voor de rest van de wereld (een collega die al vertrok + een zieke collega + koopzondagen = gigantische, niet geplande werkmarathon), kreeg ik zowaar ontbijt op bed. Ik vraag me een dikke week later nog altijd af wat de wederhelft nodig of uitgespookt heeft.

– Ik mocht mee naar de laatste echo van mijn metekindje. Ik zag haar gezichtje en minihandjes en hoorde haar hartje al kloppen, en de volgende keer dat ik haar zie is het al in het echt zeg!

– De man was na lang wikken en wegen niet meer te houden en dus gingen we na mijn ontbijt op bed op pad voor een nieuwe camera die net iets meer kan dan het compacte ding dat lang in mijn handtas heeft gewoond. Lang verhaal kort: we hebben een nieuwe camera, de man begon nog diezelfde dag al te sparen voor een extra lens en dit weekend schreven we ons op de valreep nog in voor een reeks avondlessen digitale fotografie. Vanaf vanavond zitten we weer samen in de les, wahey!

– Wie mijn kerstvlog niet zag: ik gaf mijn lief kort gezegd voor elke maand van het jaar een date cadeau. Door véél minder tijd dan gedacht viel het de eerste maand al direct in het water, maar er was wel een heel gezellig etentje met een bevriend koppel uit Antwerpen en dankzij de nieuwe camera een paar zondagse ontdekkingstochten in eigen streek. Bovenstaande foto nam ik uiteraard met mijn iPhone omdat de man wat verderop met ons nieuw speelgoed stond te spelen. Ah ja.

– Wat mijn huidige job betreft is het aftellen nu echt begonnen. Over dik anderhalve week zal ik de winkel, die ik destijds mee opende, ook definitief sluiten. Het zal geen moment te vroeg zijn, want ik heb het er he-le-maal mee gehad. Maar het einde is dus echt in zicht nu, over 11 dagen mag ik dit hoofdstuk afsluiten en aan een nieuw beginnen. En morgen hopelijk aan een betere 2de maand van het jaar!

 

Advertenties

4 gedachten over “Monthly blessings – januari

  1. Ik heb ook wat sollicitatiebrieven verstuurd voor bijna exact dezelfde job die ik nu doe en volgens velen heb ik niet de juiste ervaring, of leeftijd vrees ik :-). Het is niet eenvoudig ook met ervaring. Maar met die nieuwe pumps kan het niet misgaan :-). En iets in een creatieve richting? Niks voor jou? Hier geen twijfel meer mogelijk, we gaan ervoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.