Mijn favoriete to-do app

Een nieuwe job brengt altijd een beetje chaos met zich mee, zeker als je er zoals ik altijd opnieuw in slaagt om in jobs te belanden waar wisselende uurroosters en/of shifts bij horen. Deze keer moet ik in mijn vrije tijd ook nog een pak studeren om snel ingewerkt te raken, de lessen fotografie moesten we verplaatsen door mijn nieuwe avondshifts en er liepen een paar dingen, zoals kapotte waterleidingen, mis.

Het was dus weer even zoeken naar een nieuw ritme en ervoor zorgen dat ik geen steken liet vallen, want er moest op korte tijd veel gedaan worden. Mijn agenda en bullet journal waren daarbij een grote hulp, maar ik had niet altijd zin om ze boven te halen of overal mee naartoe te zeulen.

Een digitale agenda doet het namelijk echt niet voor mij; ik heb een visueel geheugen en moet een hele week in een oogopslag kunnen zien, met kleuren werken en kunnen bladeren in een agenda om dingen in de tijd te kunnen plaatsen. Dat lukt me allemaal niet zoals ik wil op een (vaak klein) scherm, dus al die vernuftige apps laat ik met veel plezier links liggen.

Wat voor mij dan weer wel werkt in drukke tijden, zijn digitale to-do lists. Mijn telefoon gaat sowieso overal mee naartoe dus het neemt geen extra plaats in, en het is voor mij de snelste en meest toegankelijke manier om thuis of onderweg snel een paar geheugensteuntjes te noteren. Mijn favoriete app daarvoor is Wunderlist. Ik had hem al op mijn vorige iPhone, maar het duurde tot begin deze maand voor ik hem op mijn huidige telefoon installeerde en het was op hectische dagen toch wel weer een kleine life saver.

Het grote voordeel van deze app is zijn eenvoud. Hier geen kleurtjes of 37 verschillende instellingen of shortcuts. Alleen maar lijstjes, en that’s it. In de oorspronkelijke versie staan categorieën zoals ‘Boodschappen’, ‘Werk’ en ‘Privé’, maar ik wou een handig overzicht per dag dus ik heb het systeem wat naar mijn hand gezet. Ik veranderde de originele categorieën in de dagen van de week en zet onder elke dag wat er moet gebeuren. Wat ik gedaan heb, vink ik af en verdwijnt daarmee direct uit mijn zicht. Wat ik niet gedaan kreeg, verplaats ik met een simpele klik naar de volgende dag.

Compacter, eenvoudiger en sneller kan bijna niet, en het is nog gratis ook. Er bestaat ook een betalende versie van, maar die gaat uiteraard meer kunnen en dat is exact wat ik niét wil. Less is more in dit geval. Op welke apps en hulpmiddeltjes vallen jullie terug in drukke tijden?

(Ik zal het er voor de zekerheid maar bij zetten: deze post is op geen enkele manier gesponsord. Ik vind het gewoon oprecht een heel makkelijke app en als ik iemand anders zijn leven wat makkelijker kan maken met deze tip is dat alleen maar een bonus.)
Advertenties

10 gedachten over “Mijn favoriete to-do app

  1. Bij deze heb ik het eens gedownload. Straks eens uittesten. Ik gebruik mijn iPhone ook wel voor spelletjes in de bijna 4u treintrip (heen en terug). Booking sites gebruik ik ook wel vaak omdat ik altijd op verlof ben.

  2. Awel dat klinkt als een heel interessante app. Ik ben een bujofan maar op dagen dat ik niks gedaan krijg, is het extra frustrerend om dan een heel lijstje aan niet-afgewerkte taken te hebben staan. Ze gewoon kunnen doorvegen naar de volgende dag is dan geweldig handig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.