Om mezelf te redden

wallpaperup.com

Het was geen al te beste start op mijn nieuwe job, de voorbije weken. Al meteen nadat ik mijn handtekening onder mijn contract zette, had ik het gevoel dat ik een foute beslissing had genomen. Dat gevoel bleef plakken, ook ’s nachts, in de vele uren die ik ervan wakker lag.

Die eerste week studeerde ik elke vrije minuut die ik had om mij zo snel mogelijk in te werken in een wereld die helemaal niet de mijne was. Ook al voelde dit werk als een foute beslissing, als ik iets doe, wil ik het goed doen.

Ondertussen sleepte ik mij ook door een intensieve sollicitatieprocedure voor een job die ik waarschijnlijk liever zou doen en lag ik ook daar wakker van. Als ik meteen weer zou vertrekken, zou ik mijn nieuwe bazin in heel zware problemen brengen, en ik blijk genetisch niet in staat om anderen op te zadelen met problemen. Zelfs niet als het is om mezelf te redden.

Anderzijds wist ik niet of ik de fut had om, terwijl ik me nog aan het inwerken was en probeerde te wennen aan het nieuwe werkritme, direct weer op een nieuwe plaats te beginnen met weer een nieuw ritme en opnieuw een zware inwerkingsperiode.

Ik zat in een zware tweestrijd. Met mijn ene been stond ik in mijn nieuwe job, met mijn andere in een potentiële nog nieuwere job. Ik wou me voor allebei inzetten, maar ik was vooral heel snel heel moe geworden, en behoorlijk in de war. Dit was helemaal niet de nieuwe start waar ik op gehoopt had na al die jaren van ziekte, werkloosheid en jobs waarvan ik zieker werd in plaats van beter.

Het was een behoorlijk zware klap, en ik wist niet direct hoe die te verwerken en het hoofd boven water te houden na de zoveelste teleurstelling. Keer op keer telde ik het in mijn hoofd na: het was ondertussen al zes jaar geleden dat ik én gezond én gelukkig was in mijn job, of in het leven tout court. Zes. Jaar.

En toen kwam mijn bazin terug van een korte vakantie, die haar blijkbaar deugd had gedaan. De vrouw die er zelf bewust voor had gekozen om mij aan te nemen maar mij niet leek te aanvaarden, leek daar na haar korte pauze wel in te slagen. Heel voorzichtig, dat wel, maar toch.

Niet lang daarna kwam ook het nieuws binnen dat ik als tweede strandde in de sollicitatieprocedure voor die andere job. Dat was een beetje jammer, maar vooral een opluchting.

Ik moet niet direct weer alles helemaal omgooien. Mijn huidige job zal me, naarmate ik er beter in word, makkelijker afgaan. Met heel veel geluk duwt hij mijn carrière misschien zelfs eindelijk in de juiste richting. Een echt hartelijke werkrelatie met mijn bazin zit er niet in, daar is ze gewoon de vrouw niet voor, maar we vinden stilaan een manier om onze samenwerking wat aangenamer te maken.

De kogel is daarmee door de kerk: ik ga me voorlopig volledig focussen op die ene job die ik nu heb. De zoektocht naar iets anders wordt gestaakt en ik blijf dus aan de slag als gezondheidscoach. Zij het dan eentje met een deadline en een wederhelft als waakhond naast zich.

Want weer zodanig lang in een job die niet bij mij past blijven hangen tot ik er letterlijk ziek van word, is iets wat ik niet mag maar toch weer zal doen als niemand in mijn omgeving oplet. Iets met genetisch niet in staat zijn om anderen in de steek te laten. Zelfs niet om mezelf te redden.

We hebben de deadline nog niet echt vastgelegd, mijn waakhond en ik, maar drie maanden lijkt mij een faire periode om een duidelijker beeld te krijgen, bovenop de kleine maand die ik er nu werk.

Tegen die tijd zal ik wel weten of ik mezelf dit zie blijven doen. Als dat het geval is: fijn, dan heb ik er goed aan gedaan om mijn carrière om te gooien. Is dat niet het geval, dan is dit mijn kans. Mijn kans om eindelijk mijn genetisch materiaal te herprogrammeren en voor het eerst in mijn leven heel bewust mijn werkgever in de steek te laten.

Gewoon, om mezelf te redden.

Advertenties

14 gedachten over “Om mezelf te redden

  1. Succes met de nieuwe uitdaging! Het lijkt me goed dat je nu gewoon op die ene job kan focussen. Je zal snel merken of het al dan niet je ding is en het de goede kant uitgaat.

  2. Het klinkt anders wel als een boeiende job (ook omdat ik zelf heel veel bezig ben met voeding, en hoeveel bewegen op een dag enz). Ik hoop dat je je draai erin vindt, maar als het écht niet goed aanvoelt, moet je ook geen schrik hebben om ermee te stoppen. Aan jezelf denken is nog altijd het belangrijkste!
    PS hele mooie headerfoto trouwens!

    1. En toch lijkt dat belangrijkste net het moeilijkste te zijn. Maar goed, laat dit een kans zijn om eindelijk eens te leren uit mijn fouten. Ik heb er een mooie leeftijd voor ondertussen 🙂

  3. Soms is het ok om eens niet de eerste/beste te zijn. Even volhouden, je weet maar nooit. En soms is kiezen voor jezelf ook in het voordeel van de werkgever die je verlaat.

  4. Goed bezig !!! Wat een “zelfinzicht” : niet ineens opgeven, toch proberen en als het toch niet betert voor jezelf kiezen met je lief als waakhond. Vertroetel hem tussendoor maar goed met veel aaikes en snoepkes 🙂 !!!

  5. Heel veel succes! Niet altijd eenvoudige denkoefeningen maar blij dat je voor jezelf al een knoop hebt kunnen doorhakken, dat maakt het mentaal toch al iets eenvoudiger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.