Monthly blessings – maart

Maart stal de eer van beste maand ooit van april. Het metekindje kwam namelijk iets vroeger dan gepland ter wereld, maar geen kat die het erg vond dat die kleine marmot de planning overhoop haalde. De andere dingen die maart weer de moeite maakten:

+ Met Kerstmis kreeg ik van mijn schoonouders een cadeaucheque voor de zonnebank, waarmee ik in het regenachtige deel van de maand met plezier al een eerste laagje ‘zon’ op mijn huid liet leggen. Tijdens de tweede helft van de maand genoot ik elke minuut die ik kon van de echte zon natuurlijk. Ze staat weer hoog genoeg om ook op mijn terras te vallen, dus kon ik daar met iets meer privacy dan in mijn tuin terug zitten lezen en de was ophangen.

+ Ik ben niet zo vaak naar Antwerpen kunnen gaan als ik wou, maar een paar blitzbezoekjes konden er gelukkig wel af. Snel wat dingen gaan doen in het appartement, 10 minuutjes aan ’t Scheld in complete stilte en met het gezicht naar de zon en ik kon er weer tegen voor alweer een drukke week.

+ De jeugdige tak van de schoonfamilie kwam nog eens samen voor de verjaardag van een neef. Na het etentje trokken we richting Oude Markt, waar de wederhelft en ik tot mijn grote verbazing het langst bleven plakken. Zeker wel tot middernacht. Op een zaterdagavond. Rock & roll, y’all!

+ Mijn werkloosheid die half februari begon, was 3 weken later alweer voorbij. Een paar weken thuis zijn is altijd welkom, maar niet weten of het bij weken blijft of het maanden zullen worden, is toch altijd een klein zwaard dat tijdens die soort ‘vakantie’ boven mijn hoofd hangt. Hoera voor zekerheid!

+ Met de nieuwe job, het nog verder solliciteren en mijn nieuwe titel van fierste meter ter wereld was het een enorm hectische maand, maar ik kreeg alles gedaan wat moest gedaan worden. Hoe ik dat voor elkaar gekregen heb, moet ik dringend eens analyseren, want ik deed naar mijn gevoel op een paar weken meer dan anders op een paar maanden.

+ Een reactie die ik een jaar geleden bij een post van een collega-blogster achterliet, heeft zonder dat ik het wist iets in haar teweeggebracht. Ik zag haar maand na maand enorm evolueren, en nu blijkt dat (onder andere) mijn reactie dat mee in gang gezet heeft. Beter dan dat wordt het niet.

+ Als het goed is, mag het ook gezegd worden: de klanten waar ik nu mee werk, zijn allemaal vaste klanten die meermaals per week over de vloer komen. Dat zorgt voor een veel aangenamere dynamiek dan klanten die allemaal vreemden zijn en waar maar een klein percentage iets van koopt. Ik begin stilaan niet alleen de namen, maar ook de verhalen te kennen van de mensen die bij ons aan hun gezondheid komen werken. Daardoor heb ik af en toe niet het gevoel dat ik echt aan het werken ben, maar gewoon een praatje maak met een bekende. En nog een groot pluspunt is natuurlijk dat ik voor of na mijn uren gratis een heel gebouw voor mij alleen heb om zelf aan mijn lijn te werken, wahey!

+  Mijn ouders zagen mijn BFF opgroeien en haar ouders zagen mij opgroeien terwijl we tegenover elkaar woonden en we in de lagere school in dezelfde klas zaten. We waren dus al geen vreemden voor mekaar, maar sinds de komst van het kleine slaapmarmotje – ze moet om de zoveel uur gewekt worden om te eten, anders zou ze dag en nacht doorslapen – zijn we helemaal ‘one big happy family’. Mijn BFF chat met mijn moeder, ik bel met de hare. Mijn moeder werd al tot plusoma benoemd en binnenkort gaan we met de hele ‘familie’ samen een glaasje drinken op de komst van marmotje. Twee weken oud en ze maakt al zoveel mensen blij. Had ik al gezegd dat ik de fierste meter ter wereld ben??

Advertenties

5 gedachten over “Monthly blessings – maart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.