Monthly blessings – april

“Hoe ouder ge wordt, hoe harder de tijd vliegt”, zeggen ze wel eens. Ze hebben gelijk, want ook april is alweer voorbij. De hoogtepunten:

+ De eerste zondag van de maand gingen we met mijn ouders naar Antwerpen. Ze zagen eindelijk het appartement dat mijn lief vorig jaar kocht, we genoten van een zalig terrasje en terwijl het lief en mijn vader al op de Groenplaats naar de Ronde van Vlaanderen gingen kijken, gingen mijn moeder en ik nog wat shoppen. Tot het tijd was om mee naar de aankomst te gaan kijken, that is, want dat wou ik zelf ook niet missen natuurlijk. Wat een koers. Wat een dag.

+ Elke lente staat mij een draak van een karwei te wachten; het terras weer van zwart naar mediterraans oker of hoe die kleur ook heet zien te krijgen. Na drie halve dagen voor en na het werk zwoegen met de hogedrukreiniger is elk restje winter weggewerkt, dus daar ben ik weer vanaf voor een jaar. Alleen spijtig dat 3 weken later het onkruid alweer massaal tussen de voegen uitkomt.

+ Er was een nacht waarin ik maar liefst 13 uur sliep, en ik zou het zo opnieuw doen als ik kon.

+ Op dagen dat ik ’s avonds werk, heb ik de neiging om maar te blijven doorgaan met mijn to do’s tot het tijd is om te vertrekken. Tegen het moment dat ik toe ben aan een rustige avond, moet mijn werkdag dan echter nog beginnen, en ik vond dat een beetje te zot. Daarom voerde ik het ‘leesuurtje’ in; een uur voordat ik mij moet beginnen klaarmaken, laat ik alles vallen, gedaan of niet, en lees ik een uur. Niet meer en niet minder. Zo krijg ik nog eens iets gelezen, en heb ik op die dagen toch tenminste dat ene uurtje ontspanning. Leesuurtjes ftw!

+  Het etentje voor de verjaardag van mijn vader was gezellig, absoluut, maar ik weet zeker dat we allemaal dachten wat niemand zei: laat dit in godsnaam niet zijn laatste gezonde verjaardag zijn. De dag erna zouden we immers te horen krijgen of zijn zogenaamde slapende kanker, die al een paar jaar in zijn lichaam huist, een full blown kanker was geworden.  Dat zwaard is gelukkig (nog) niet gevallen; de verhoogde waarden in zijn bloed wezen op een ontsteking, dus tot de scan van eind juni gaan we er niet meer aan denken.

+ Op het werk was het een goede maand. De bazin laat mij af en toe al eens alleen, ik mag nu ook de gesprekken rond voeding met de klanten doen en in goede weken lukt het mij om 3 keer na het werk te sporten. Om mij te vervelen, zoals op mijn vorige job, is er ook geen tijd. Vaak weet ik niet waar eerst te beginnen en is de dag om voor ik er erg in heb. Misschien denk ik er over een paar maanden helemaal anders over, maar op dit moment weet ik zeker dat ik de juiste beslissing heb genomen door te blijven waar ik ben en niet verder te solliciteren.

+ Met Pasen was er het eerste ‘nieuwe samengestelde familie’-feest. Samen met de BFF, haar ouders en broer en mijn ouders klonken we op de komst van Marmotje, mijn metekind. En zoals dat gaat bij familie, kwamen we langs de achterdeur binnenvallen voor het feest. Ah ja.

+ Al sinds vorig jaar was ik het aan het uitstellen om een afspraak te maken bij de kapper. Ge hebt er een hekel aan of ge hebt er een hekel aan. Vorige week, toen ik in Leuven moest zijn, had ik er ineens genoeg van en stapte ik plompverloren een kapper binnen waar niet al te veel wachtenden voor mij zaten. Een half uur later stapte ik er  weer buiten, opgelucht dat ik er weer vanaf ben voor een jaar. Of twee. Nu alleen nog een tandarts vinden die niet op afspraak werkt en ik kan er weer een tijdje tegen. Een goed adreske, iemand?

+ Het lief moest nog eens uitgelaten worden en we moesten nog wat opdrachten maken voor onze lessen fotografie, dus deden we gisteren een daguitstap naar Luik. Het deed deugd om er eens tussenuit te zijn, al was het maar voor een dag, en we ontdekten dat Luik een paar heel mooie plekjes telt. En trappen. Heel veel trappen.

+ En last but not least: ik heb de eerste volledige angstvrije maand sinds februari vorig jaar (!!) achter de rug. Waar over de andere ‘blessings’ altijd een sluier van angst hing, en de foto’s de uitstapjes leuker deden lijken dan ze eigenlijk voor mij waren, heb ik deze maand quasi zorgeloos kunnen genieten. Het is jammer dat het met medicatie moet, maar jongens, wat ziet het leven er anders uit wanneer ‘leuke dingen doen’ ook écht leuk is!

Advertenties

7 gedachten over “Monthly blessings – april

  1. Jij haat dus ook de kapper 🙂 en de tandarts…;ik snap dat als geen ander :-). En wow, geen angst, ben zo blij voor jou en je kent mijn mening over die medicatie he…..zie het als een tekort in je lichaam dat wordt aangevuld….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.