Ge weet hoe dat gaat

In onze living heeft jarenlang een grote frettenkooi gestaan. Het was een klein paradijs voor alle fretjes die ik heb gehad, compleet met buizen, laddertjes en een hangmat, en het deurtje ervan ging enkel dicht wanneer er bezoek was. Helaas was het ook een gedrocht dat echt in geen enkel interieur past.

Toen mijn laatste fretje vorige lente stierf, verhuisde de kooi nog diezelfde dag naar het bijgebouw. Ik zou ze de week erna wel definitief weg doen, want de keuze om geen nieuwe fretjes meer te nemen was al veel eerder gemaakt.

Maar ge weet hoe dat gaat he.

De man koopt een paar zakken cement om een en ander op te knappen in datzelfde bijgebouw. Hij legt ze vóór die kooi tot hij de moed heeft om aan de werken te beginnen. Vervolgens duurt het een klein jaar voor hij die moed vindt. Al die tijd vind ik op mijn beurt ook niet de moed om die zakken een meter te verplaatsen om aan die kooi te raken om ze weg te doen.

Dat kleine jaar is om nu. De werken werden succesvol uitgevoerd en de kooi werd gratis op een Facebookpagina aangeboden. De volgende middag werd ze al opgehaald door een koppel dat me nog diezelfde avond foto’s doorstuurde van hun fretjes in hun nieuwe verblijf.

Het gedrocht dat zo lang in mijn weg had gestaan en tegelijkertijd de laatst tastbare herinnering was aan 15+ jaar leven met fretjes heeft eindelijk een mooie nieuwe bestemming gekregen, de gevreesde werken zijn achter de rug en ik heb weer wat meer bewegingsvrijheid in de ruimte die zowel als kelder, zolder en tuinhuis dienst doet.

Dus als ge mij nu wilt excuseren. Ik ga nog wat verder rommelen in het bijgebouw nu ik mij daar terug kan omdraaien zonder een paar tenen te breken. Daar staan immers nog een paar dingen die ik in mijn hoofd al een jaar of 7 aan het weggooien of -geven ben.

Maar ge weet hoe dat gaat he.

Advertenties

10 gedachten over “Ge weet hoe dat gaat

  1. O ja, ik weet hoe dat gaat. Toen we verhuisden hebben we veel weggegooid en toen vond ik daar ook de moed voor. Maar nu we gesetteld zijn begint de zolder alweer een brolkot te worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.