Waar ik moet zijn

Weet ge nog, die keer dat de winkel waar ik werkte definitief de deuren sloot en we allemaal op straat stonden?

Weet ge nog, die keer dat ik daardoor iets later voor 2 jobs solliciteerde en de ene binnenhaalde en net naast de andere, die ik liever had gehad, greep?

Op een paar dagen tijd werd ik door allebei opnieuw opgebeld.

Door de eerste omdat ze snel een invaller zochten voor de winkel die naast de onze lag en tot dezelfde groep behoort. En of ik dan ineens, misschien, op termijn, ook interesse zou hebben om terug vast in dienst te komen bij hen?

Door de andere omdat er zich opnieuw dezelfde ‘opportuniteit’ als een paar maanden geleden voordeed en ze wilden weten of ik nog interesse had in die job.

Terug vast in een winkel werken is geen optie, ik doe niet eens de moeite om daarover na te denken.

Dat invallen wil ik wel doen, want wat extra zakgeld is altijd mooi meegenomen. Al bots ik daar direct op het grote nadeel van mijn huidige job. Ik werk elke dag afwisselend in de voormiddag of in de late namiddag/avond en 1 weekend op 2, wat combineren heel moeilijk maakt.

Beginnen op die andere job die ik destijds liever wou dan mijn huidige job? Goh. Puur praktisch gezien zou dat een enorme vooruitgang zijn, want mijn huidige uurrooster belemmert mij behoorlijk en dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn waarom ik er ooit vertrek.

Die ooit is echter nog niet nu, denk ik. Ik ben nu eindelijk die nieuwe weg ingeslagen waar ik al lang van droomde en ik heb daardoor weer een aantal dingen over mezelf bijgeleerd. Wat ik daar concreet uit wil of kan halen, weet ik nog niet, welke kant ik op moet al evenmin.

Maar ik weet wel dat ik het allemaal nog wat moet laten sudderen. Dat ik nog een tijd moet blijven waar ik nu ben.

Omdat ik ben waar ik moet zijn.

Advertenties

6 gedachten over “Waar ik moet zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.