Hasta la vista

Sai Kiran Anagani – Unsplash

Ik heb de gewoonte om in september vakantie te nemen. Op reis gaan is weer wat goedkoper, het is overal rustiger en de temperaturen zijn weer aangenamer.

Helaas stak het werk van het lief daar dit jaar een stokje voor, en maakte mijn werk het nog wat moeilijker. Het eindigde met ofwel exact die 2 weken in augustus ofwel helemaal niet dit jaar.

Het leek ‘helemaal niet dit jaar’ te worden toen we in allerijl bekeken waar we naartoe zouden kunnen gaan. Alles was zo duur, of al volzet, of beide.

En toen kwam er een geschenk uit de hemel vallen, in de vorm van vrienden van mijn ouders die exact dàn hun familie in België komen bezoeken en een oppas zoeken voor hun Spaanse villa-met-zwembad.

Ik zet het allemaal effe op een rijtje. Gratis verblijf. Op moeilijke dagen moet ik niet eens het huis verlaten om toch een vakantiegevoel te hebben, want: privé zwembad!! Ik ken de – niet-toeristische – buurt al van kindsbeen af door de jarenlange vriendschap met en meerdere bezoekjes aan de eigenaars van het huis. Een mooie streek, die van alles wat te bieden heeft. Moet ik nog doorgaan?

Als extra bonus zitten we ook nog eens in de buurt van Barcelona, de stad waar ik zo van hou dat mijn ex en ik er destijds op huizenjacht gingen. De stad ook die mijn lief tot zijn én mijn schaamte nog nooit bezocht en waar we uiteraard nu verandering in gaan brengen.

Het is dus ineens onverwacht snel én kort aftellen naar mooie natuur, strand, kleine stadjes, mijn eigen zwembad en een citytrip in één.

Mij hoort ge niet klagen, olé!

Advertenties

8 gedachten over “Hasta la vista

  1. Wauw! Het universum moet vinden dat jullie dit gewoon dubbel en dik verdiend hebben, want zoiets komt toch niet elke dag uit de lucht gevallen. Een heerlijk verlof gewenst!

  2. Ik ben in mijn getrouwde periode denk ik 5 jaar naar s’Agaro gegaan, een klein dorp tussen Platja d’Aro en Sant Feliu. Prachtige streeks is het daar. Barcelona was ongeveer 100km daar vandaan maar we gingen er telkens naartoe, heerlijke stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.