Als buiten de zon schijnt

Photo by Simson Petrol on Unsplash

Dat gevoel dat ik mijn leven wat meer in handen wil nemen, dat is bij momenten vrij overweldigend. Alles in mij schreeuwt al een hele tijd dat ik eerst een stevige portie overtollige ballast zal moeten loslaten om ruimte vrij te maken voor nieuwe, hopelijk betere dingen.

Hoewel ik niet vies ben van wat spiritualiteit, is dat zelfs voor mij een behoorlijk vaag concept, alles wat mij niet meer dient overboord gooien. Daarom besloot ik om te beginnen bij wat ik al kan: opruimen. Mij ontdoen van de fysieke ballast, in de hoop dat de emotionele en mentale rommel vanzelf wel zullen volgen.

Want geloof het of niet, ik word honds- en hondsmoe van al jaren altijd opnieuw te denken aan alle spullen die ik niet (meer) gebruik en die ik toch ooit eens zal moeten weggooien of -geven. Het achtervolgt me al een eeuwigheid als een zware, levenslange to-dolijst en is in mijn hoofd ondertussen zo groot geworden dat ik niet weet waar eerst te beginnen.

Eerdere pogingen waren al dapper, maar niet fundamenteel. En vooral: doordrongen van het idee dat ik bepaalde spullen moest bijhouden voor wanneer rampscenario X of Y me zou overkomen en ik ze na jaren ineens opnieuw zou nodig hebben. Alsof ik me op zo’n moment überhaupt nog zou herinneren dat ik ze nog had, ver uit mijn zicht wegens ondergesneeuwd door spullen die ik wel nog gebruik.

I’m done with that. Ik zou met plezier wat meer in het leven staan en wat minder moe zijn van me altijd maar in te dekken tegen potentiële noodsituaties, zowel fysiek als mentaal.

Stap 1 van het Actieplan Midlife Crisis werd deze zomer dus al duidelijk. Marie Kondo staat al jaren in mijn kast, en voor mijn verjaardag deed ik mezelf een e-course rond dat thema cadeau die al een tijd door mijn hoofd spookte. Het enige waar ik nog op wachtte, was de herfst, want als buiten de zon schijnt, gaan we niet binnen zitten uiteraard.

Et voilà, de herfst is blijkbaar wat vroeger dan gepland aangekomen, en ik ben eraan begonnen. Eerst heel bevlogen, maar dankzij de online cursus nu wat gematigder. Met elke dag een beetje zal ik er ook wel komen in plaats van alles in een keer te willen doen en vervolgens in te storten van pure vermoeidheid.

Deadline voor het hele huis: de lente.

Want als buiten de zon schijnt, gaan we niet binnen zitten he.

Advertenties

12 gedachten over “Als buiten de zon schijnt

  1. Tiens, ik ben dus niet de enige die het momenteel ook exht heeft gehad met rommel en overbodige spullen. Welke e-course doe je, als ik zo nieuwsgierig mag zijn? Veel succes ermee alvast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.