Monthly blessings – september

Ge weet dat het september is als de zomervakantie iets uit een vorig leven lijkt. De lichtpuntjes van de eerste grijze dagen:

+ De eerste keer babysitten op het metekindje is vlekkeloos verlopen. Vooral met dank aan dat kleine marmotje zelf, dat echt het gemakkelijkste kind ooit is.

+ Elke kast in de badkamer is uitgemest. Daarmee is de eerste kamer van het huis al gedaan terwijl ik van plan was om pas in oktober (want herfst, dus geen zon meer) te starten. Ik weet weer écht wat ik in huis heb en het is blijkbaar genoeg om de volgende maanden quasi geen kosten te hebben aan beauty- en verzorgingsproducten.

+ Na het leeghalen van het huis van de schoongrootmoeder ontdekten we in haar stad een restaurant met superlekkere tapas. We vielen er vrij laat op de avond binnen en we vonden dat we het wel verdienden om een uurtje te genieten, dus we waanden ons weer helemaal in Barcelona.

+ Ik beken: ik was een gigantische fan van Pretty Little Liars, een serie waar ik een jaar of 20 te oud voor ben maar die perfect is om op een regenachtige middag even alles te vergeten. De serie is helaas afgelopen, maar ik vond in Riverdale een semi-waardige vervanger. Compleet ongeloofwaardige high school drama’s are the best!

+ Het lot hielp me deze maand een beetje met mijn opruimwoede. De diepvries moet namelijk een weekend uitgevallen zijn, want op een maandagochtend trof ik 7 lades ontdooid voedsel aan. Eeuwig zonde (en een kostelijke zaak) van al het goede eten dat ik moest weggooien, maar eerlijk is eerlijk: er zaten ook heel veel restjes in die ik er toch nooit meer zou uithalen wegens al veel te lang ingevroren, net geen volledige portie meer of te ongezond naar mijn nieuwe normen. Zo’n nieuwe, meer verantwoorde start voelt wel goed.

+ Met een cadeaucheque kocht ik bij Dille & Kamille al een paar nieuwe bloempotten die beter passen in mijn toekomstig interieur, dat voorlopig helaas alleen nog maar in mijn hoofd bestaat. De oude bloempotten, die stuk voor stuk kapot waren, gaan uiteraard de deur uit.

+ Ik had voor het eerst sinds begin juli nog eens een vrije dag helemaal voor mij alleen. Ik prulde wat met fotoalbums en washi tape, deed een schandalig lang middagdutje en stak mijn hoofd niet eens buiten om de brievenbus te legen. Heerlijk zeg.

+ Tijdens de eerste helft van het jaar schommelde mijn inkomen een beetje, maar nu er weer wat meer stabiliteit is, plande ik mijn budget voor oktober al in in YNAB. Het is allemaal een beetje in het kader van wat er op andere vlakken ook speelt: wat meer on purpose gaan leven. Niet langer in het wilde weg gokken dat ik mij dit of dat wel kan permitteren, maar er doelgericht naartoe werken. Oktober is amper bezig en ik voel me nu al rustiger. Bliss.

 

Advertenties

11 gedachten over “Monthly blessings – september

  1. Bij ons stond het ook pas op de eind oktober planning, maar dit weekend vlogen we er in. Opruimwoede en leeghaalactie. Nu ligt alles hier wat rond mijn bureau te wachten op een ritje naar het containerpark.

  2. Ik hoop dat als ik hier nu schrijf dat ik vanmiddag ook begin (of verder doe met eeuwig) opruimen dat dit een voldoende schop in mijn kont is om dat werkelijk te gaan doen.
    Goed bezig jij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.