Schone momenten

Michael Discenza – Unsplash

Vanaf mijn 16de ging ik altijd in hetzelfde café uit. Het was de plaats waar ik naartoe kon zonder af te spreken met iemand, omdat ik er toch quasi iedereen kende. Het was de plaats waar veel relaties ontstonden en strandden, inclusief de mijne. Het was de plaats waar ik heel veel schone momenten heb beleefd die ik jaren na datum nog altijd koester.

Tot ons café de deuren sloot. Een deel van ons verhuisde met de vaste dj mee naar een ander café, waar het ook leutig was, maar toch niet meer hetzelfde. We waren ondertussen al een eind in de 20 en de eerste koppels die elkaar daar hadden gevonden, begonnen aan kinderen.

Ik zag het allemaal gebeuren op Facebook, maar ik zag die mensen nooit meer terug. Het waren niet de mensen waarmee ik tijdens de week alle kleine en grote dingen des levens deelde, maar eens het weekend werd en de nacht viel, deelden we wel veel schone momenten.

Onlangs kregen de BFF, de ex en ik tot onze grote verbazing een uitnodiging voor een feestje van een van hen. Ik was er direct voor te vinden, maar had er toch ook mijn twijfels over. Een feestje met mensen waarvan ik een groot deel al 10 jaar niet meer gezien had, dat kon even leutig worden als destijds, of heel ongemakkelijk.

Het werd gelukkig dat eerste. Onze vaste dj van weleer zorgde ook nu weer voor ambiance. Oude tradities staken vlotjes weer de kop op alsof er geen decennium tussen zat en vrienden wiens wegen in de loop der jaren op een wrange manier scheidden, stonden plots weer samen hun moves te doen op ‘hun’ liedje. Schone momenten waren het, echt.

Het zal weer jaren duren voor we mekaar terugzien. We zeiden het ook tegen mekaar, die nacht, dat we niet gingen doen alsof we mekaar gingen bellen. Maar plannen voor een volgend feestje werden er wel gemaakt, en ik weet dat dat feestje er zal komen, ooit. Ik weet ook dat ik er dan zonder twijfelen weer naartoe zal gaan.

Want zoveel schone momenten op een nacht, die draag ik de rest van de week met mij mee. Net zoals al die jaren geleden.

Advertenties

6 gedachten over “Schone momenten

  1. Heerlijk! De eerste twee alinea’s had ik net zo goed zelf kunnen schrijven. Het stamcafé van in mijn tijd is zelfs afgebroken, er was een “afbraakfuif” en ergens heb ik zelfs nog een stukje steen liggen…

  2. Heerlijk dit! Ook fijn dat het feest er daadwerkelijk is geweest. Vaak zijn dat soort dingen toch veel blabla maar komt er uiteindelijk niks van in huis. Maar bij jullie had iedereen er dus duidelijk wel écht zin in om elkaar terug te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.