Monthly blessings – november

Poehoe, morgen beginnen we alweer aan de laatste maand van het jaar. Voor het zo ver is, het beste van november:

+ Er waren op 2 plaatsen tegelijkertijd wegenwerken bezig: in mijn eigen straat én vlak aan het werk. De enige optie die ik nog zag, was om 7 uur ’s ochtends naar het werk vertrekken. Dat is ruim anderhalf uur voor ik moet beginnen, en normaal ben ik maar een kwartier onderweg, mind you. Het voordeel was wel dat ik alle drukte voor was, waardoor ik vóór het werk kon sporten en erna dus een uur extra vrije tijd had. Het gaat geen standaardprocedure worden, maar ik zie mezelf af en toe best nog wel eens ’s ochtends vroeg sporten om in de namiddag een uurtje uit te sparen.

+ Ik heb zowaar deze maand nog een half uurtje in de zon in de tuin gelezen. Het was met een jas aan, maar toch. Elke zonnestraal telt tussen alle grijze dagen door.

+ Ik nam in het grootste geheim een week vakantie, want ik moest nog wat dagen opnemen voor het einde van het jaar. Zelfs het lief wist het pas toen ik op maandagochtend niet opstond om te gaan werken. Niet netjes, ik weet het, maar ik weet ook dat ik echt, echt, echt geen nee kan zeggen, en dat andere vakanties altijd tegen mijn zin werden opgevuld door anderen die wisten dat ik thuis was. Dat zag ik deze keer absoluut niet zitten, en om nog snel een cursus ‘Nee zeggen’ te volgen had ik ook geen zin, dus ik kroop heel stiekem onder een hele grote steen. En weet ge wat? Volgend jaar doe ik het gewoon opnieuw als het moet. Het zal wel zijn.

+ We gingen een dag naar Antwerpen zonder in het appartement te werken en namen mijn ouders mee. Zomaar gaan lunchen, shoppen, wandelen en voor vertrek voor een 2de keer onze benen onder tafel schuiven. Soms doe ik alsof ik het erg vind, maar eigenlijk vind ik het fantastisch dat mijn ouders hun schoonzoon af en toe voortrekken op hun eigen dochter.

+ Op een gezamenlijke vrije namiddag gingen het lief en ik in eigen stad op cadeautjesjacht. We plakten er nog een terras achteraan, in het donker en onder een verwarmingselement weliswaar, en bleven dan ook maar ineens iets eten in de stad. Op een of andere manier is dat in het midden van de week zoveel leuker dan in het weekend.

+ Er kwam een nieuwe Playstation in huis, waardoor de nieuwbakken eigenaar ervan het niet erg vindt om op een regenachtige zondag eens gewoon thuis te blijven. Dat geeft mij meer tijd om razzia’s te houden in de kasten terwijl hij toch in de buurt is en ik vind het heerlijk. In mijn washok strompel ik over de dozen met spullen die weg mogen en mijn dressing begint er eindelijk stilaan uit te zien zoals ik altijd al wou: met alleen maar kleren die ik echt draag, en die ik nu ook allemaal in een oogopslag zie omdat ze niet ondergesneeuwd worden door kleren die ik niet meer droeg maar waar ik wel nog aan vasthing. Mijn volgende stop: de kast met kerstversiering uit 2007. Want ‘tis bijna the season he mannekes!

Advertenties

4 gedachten over “Monthly blessings – november

  1. Ik had 13 november vrij voor mij alleen, het was fantastisch :-). Ik begrijp dat volkomen da je af en toe vrijaf wil voor jezelf….en ik ben ook weer in gang geschoten om de kasten uit te mesten, gestart met de living 🙂 en eindelijk het oplader probleem aangepakt 🙂

  2. Wat een goed idee zo’n stiekeme vakantie 🙂 🙂 Ik kan intussen wel beter ‘nee’ zeggen dan vroeger en de kerstvakantie (of enfin toch vier dagen ervan) zijn volledig voor mezelf – uitrusten, oprommelen, bingewatchen, lezen.. Een mens heeft dat gewoon nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.