2 jongetjes

Zet mijn wederhelft in een verlaten woestijn en nog zal hij iemand vinden om aan te spreken. Niet zelden komt hij thuis met verhalen over op welke bizarre plek of manier hij weer iemand leerde kennen.

Zo vond hij ook aansluiting bij een groep die-hard Pokémonvangers. Sommige van die virtuele beestjes kunnen blijkbaar alleen gevangen geworden wanneer een paar mensen het tegelijkertijd proberen, dus groeperen de jagers zich soms wanneer ze bij elkaar in de buurt zijn.

Op hun laatste gezamenlijke strooptocht kwamen 2 jongetjes van rond de 8 à 10 jaar hen vragen of ze mee mochten proberen een Speciale Pokémon te vangen, want met hun tweetjes lukte het niet. Geen kat die daar bezwaar tegen had uiteraard. De jongetjes waren een beetje euforisch omdat ze nu een sterk team bij zich hadden, en het was allemaal wel grappig en schattig.

Tot de grote kinderen naar de volgende plaats wilden vertrekken en de jongetjes vroegen of ze mee mochten. Mijn hart stond een seconde stil toen ik het hoorde, zeker omdat de groep – met zowel studenten van 20 als vijftigers met een kaderfunctie – er blijkbaar wat lacherig over deed.

Mijn vriend en nog een andere man reageerden gelukkig wel alert. Ze legden aan de jongetjes uit dat ze hen niet konden meenemen, en dat ze dat echt nooit, nooit, nooit meer mochten vragen aan volwassenen die ze niet kenden.

Mijn hart kon weer rustig verder kloppen, maar mijn hoofd bleef nog een tijdje doormalen. Ik zou zelf ook wel gezegd hebben dat het niet kon, maar eerlijk, ik weet niet of ik de tegenwoordigheid van geest zou hebben gehad om ook geduldig aan die kinderen uit te leggen dat ze zoiets nooit aan volwassenen mogen vragen of zomaar met onbekenden mogen meegaan.

Deze ogenschijnlijk onschuldige anekdote over een middagje Pokémon vangen was dus niet alleen een wijze les voor die 2 jongetjes, maar ook voor mij, en ik vraag mij af voor wie nog meer.

Zouden jullie onbekende kinderen ook op het hart drukken om voorzichtig te zijn met vreemden? Of zou het jullie ook ontgaan om daar een minuut de tijd voor te nemen alvorens verder te gaan?

Advertenties

2 gedachten over “2 jongetjes

  1. Ik weet niet of ik daar op dat moment – met mijn hoofd bij Pokéman vangen haha – aan zou denken… Super dat je vriend en die andere man dat wél deden. Niet iedereen is zo aardig hé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.