Mijn woord voor 2018

Het is al een hele tijd hip om een woord te kiezen voor het nieuwe jaar dat er zit aan te komen. Ik heb het niet over het woord waarop iedereen kan stemmen en dat vervolgens in de Van Dale terechtkomt. Ik heb het over een woord dat ieder voor zichzelf kiest als thema of focus voor het volgende jaar. Het woord slaat op iets waarvan ge meer in uw leven wilt brengen. Dat kan ‘eenvoud’ zijn, of ‘balans’, of ‘plezier’.

Uit de miljarden woorden ter wereld een specifiek woord kiezen is voor mij even haalbaar als te voet naar de maan wandelen, dus ik heb nooit de moeite gedaan om er nog maar over na te denken. Zoals elk jaar vond ik het de laatste weken ook weer boeiend om her en der ieders woorden te zien opduiken, maar ik was nog altijd niet van plan om voor mezelf een woord voor 2018 te vinden.

Tot het woord míj vond. Al scrollend door andermans verhalen, schoot er ineens een quote door mijn hoofd die ik jaren geleden ergens neerkrabbelde en waar ik de laatste weken keer op keer weer bij terechtkwam:

Be bold. Mighty forces will come to your aid.

Et voilà, daar had ik het. Het woord waar ik niet eens naar op zoek was.

BOLD.

Het klopt, omdat het in de lijn ligt van waar ik dit jaar al wat bewuster mee bezig was: mijn leven in eigen handen nemen. Knopen doorhakken. Stappen zetten. Een beetje meer ‘dàt wil ik, dus dàt is exact waar ik voor ga, ook al weet ik nog niet hoe’.

Het klopt, omdat ik het in het verleden al een paar keer gevoeld heb, dat van die mighty forces.

Het klopt, op een manier die ik niet kan omschrijven maar die ik wel voel.

Dat die mighty forces dus maar met mij mogen zijn in 2018, telkens wanneer de enige juiste beslissing ook een gedurfde beslissing blijkt te zijn.

En met u ook natuurlijk, want ik wens het iedereen toe, de kracht om af en toe het veiligere plan B naast u neer te leggen en te gaan voor wat ge echt wilt, dwars door uw angsten heen.

Hebben jullie al een woord voor 2018? Of houden jullie het bij goede voornemens?

Advertenties

17 gedachten over “Mijn woord voor 2018

  1. Mooi, Nina. Ik voel dat precies zó aan. Eens je je bewust wordt van die kracht die overal aanwezig is en dus ook in jezelf, bekijk je alles anders. Be bold, mooie mooie quote!!!

  2. Voornemens, daar doe ik al langer niet meer aan mee (met succes trouwens want ik ben heel content met wat ik dit jaar heb uitgespookt, had ik het “voorgenomen” dan was het een “moetje” geweest, en dat werkt zo niet bij mij.) “Be bold” daarentegen om een jaar te starten, daar kan ik me wel in vinden.

  3. Wat een leuk idee om een woord uit te zoeken voor het komende jaar! Ik hield het echter altijd bij goede voornemens, maar dit ga ik ook eens uitproberen! Op mijn blog staat een artikel over goede voornemens en hoe je ze kan volhouden. Misschien is dat ook eens interessant om te lezen? 🙂 Zou het leuk vinden mocht je een kijkje willen nemen: https://dewonderjaren.wordpress.com/

      1. Mja. Ik gebruik die eigenlijk vooral voor weekmenu’s en in tijden van chaos. Een paar keer per jaar heb ik een creatieve opstoot maar tegen dat het de beurt is aan de volgende ben ik dat woord waarschijnlijk alweer vergeten 😀

  4. […] duidelijk. Het enige wat ik wist, was dat ze niét bereiken niet langer een optie was. Ik moest er boldly voor gaan zoals ik mezelf voor dit jaar beloofd had, er zelf in geloven, en de concrete aanpak zou gaandeweg dan wel duidelijk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.