Wijn & sneakers

Guillermo Nolasco – Unsplash

We hadden vanalles kunnen doen op oudejaarsavond. We kozen er uiteindelijk echter voor om helemaal niks te doen.

Te lui om te koken warmden we spaghetti op die we een paar weken eerder maakten en in porties invroren. In joggingbroek, in de zetel, met Home Alone 2 op tv.

We dronken een glaasje wijn, dat dan weer wel. We vonden het wel iets hebben, zomaar in de zetel een fles wijn kraken. Als quasi geheelonthouders die thuis sowieso al nooit alcohol drinken, voelde het bijna decadent aan, en we besloten dat we dat meer moesten doen. Niks mis met een tikkeltje luxe toevoegen aan het leven van alledag.

Iets voor middernacht vertrokken we naar de buren, waar de hele straat traditiegetrouw verzamelde om samen te klinken en naar het vuurwerk her en der te kijken. In een comfy jeans en op sneakers. Met onberispelijk gelakte nagels en mijn favoriete parfum op, dat dan weer wel.

Op de laatste dag van het jaar was er voor een keer geen stress om ergens op tijd te komen. Ik moest geen uren in de keuken staan, iets waar ik sowieso al een hekel aan heb. Ik moest niet als een kip zonder kop door het huis vliegen om alles er piekfijn te laten uitzien voor de gasten arriveerden. Ik moest niet wakker liggen over een feestelijke maar ongemakkelijke outfit. Ik moest helemaal niks.

Volgens een Pools gezegde zal het nieuwe jaar verlopen op de manier waarop het ingezet wordt. Hier gebeurde dat heel relaxed, dus als die Polen weten waarover ze spreken, is 2018 nu al mijn favoriete jaar.

Gewoon een heel gewoon jaar, hopelijk. Zo eentje met af en toe een glas wijn. Thuis in de zetel, in jogging. Bij voorkeur op de saaiste dagen waarop er helemaal niks te vieren valt en ik de keuken nog moet opruimen.

Op een heel banaal jaar, jongens, met hier en daar een vleugje schaamteloze decadentie! Cheers!

Advertenties

14 gedachten over “Wijn & sneakers

 1. Heerlijk, he. Met anderen vieren heeft ook wel iets, maar er kan toch weinig tippen aan vieren met degenen die je anders ook continu om je heen verdraagt. πŸ˜‰ Wij bleven gewoon thuis met de kindjes, leenden een frietpot en dat alleen al maakte het feestelijk, we aten frietjes met de typische frituursnacks, staken de kindjes op hun normaal uur in bed, keken tv en gingen om half1 slapen. De volgende dag geen kater, geen extreme moeheid, geen dolgedraaide kinders… Ja, ik vind het wel goed zo!

 2. Wij nodigden vrienden bij ons thuis uit en alhoewel het ook relax was, was er toch stress op voorhand. De avond zelf was leuk, maar de dag erna een serieus pak minder… Ik hoop dat de Polen dus geen gelijk hebben, of het wordt een stresserend jaar met een barstende kop ;-).

  1. Als ik thuis iets organiseer, ben ik tegen oudejaarsavond doorgaans een wrak. Perfectionistisch als ik ben, maak ik mij weken op voorhand al nerveus over het koken & kuisen. Op 1 januari is het dan altijd puin ruimen Γ©n bij de schoonfamilie op bezoek, en de dag erna oververmoeid weer gaan werken. Het deed deze keer echt wel eens deugd om ‘foert’ te zeggen!

 3. Dat jullie groot gelijk hebben, hier hetzelfde… geen stress, gewoon van elkaar genieten!
  2018 zal worden wat we ervan maken, zonder grote verwachtingen.
  Een warm jaar voor jullie!

 4. Ik had ook mijn jogging aan πŸ™‚ en wij haalden oesters en sushi in combinatie met een lekker glas wijn…..laten we hopen dat het dan een relaxt jaar wordt…..het is in elk geval zo gestart, al heel de week en het bevalt me prima…..

  1. Die van Antwerpen kunnen toch niet zonder hun oesterkes he πŸ™‚
   Hier ook nog altijd een restant van de vakantievibes, hoewel we terug aan het werk zijn. Ervan genieten is de boodschap, want het is weer voorbij voor we het weten!

 5. Voor mij hoeft dat Pools gezegde niet want voor mij was oudejaarsavond zelve een avond met mixed feelings. Ik zou direct tekenen voor die chille avond van u zeg πŸ™‚ πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.