Doof maar beroemd

Ugur Akdemir – Unsplash

Mijn grafisch getalenteerde ex heeft de gave om iets wat alleen in mijn hoofd bestaat exact zo weer te geven op papier of op scherm zoals ik het bedoel. Daar komt een stevige portie gegil van mijnentwege bij kijken, want wanneer ik enthousiast ben, dan gil ik. Dan gil ik “Die letter wat schuiner en dat blauw wat lichter!” of “NEE!! Uit die muur moet een stuk uit en dat moet een aquarium worden joh!!”

Dat ging zo toen we destijds de bovenverdieping ontwierpen. Dat ging zo wanneer hij een website of logo ontwierp voor klanten en hij mijn mening vroeg. Dat ging zo toen hij mijn tattoo ontwierp die een afgeleide is van zijn tattoo.

En nu gaat dat nog altijd zo wanneer hij een nieuwe mod, een uitbreiding van een bestaand spel voor pc & PlayStation en consoorten, aan het ontwerpen is. Hij laat iets zien, ik gil een beetje in het rond, hij verwerkt hier en daar één van mijn suggesties en vervolgens gooit hij het online.

Zijn werk wordt hier en daar opgepikt door gamende YouTubers, of YouTubende gamers, weet ik veel, die er een review van posten op hun kanaal. Een beetje zoals wij old skool op onze blogs af en toe een review van een boek posten, zeg maar. Ze worden goed onthaald, zijn ontwerpen, en elke keer ben ik zowel fier als een tikkeltje jaloers op zijn talent.

Sinds kort permitteer ik het mij om ook een beetje fier te zijn op mezelf. Eén van de reviewende gamende YouTubers liet zich immers nogal lovend uit over exact die ene ruimte in een gebouw die ontstond naar aanleiding van mijn gegil.

Toegegeven, het was de ex die het eigenlijke werk deed natuurlijk. Maar ik kwam toch maar mooi op het idee en had oog voor zowel de esthetische als de functionele kant van mijn design, iets wat die gamer tot mijn grote trots ook opgevallen is.

Ik ga nog beroemd worden door mijn gegil, ik voel het. En de ex voortijdig doof waarschijnlijk. Oeps.

Advertenties

4 gedachten over “Doof maar beroemd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.