Monthly blessings – januari

Het jaar begon met wat naar mijn gevoel de drukste maand was sinds het behoorlijk geschifte 2009. Maar ik moet het de Polen nageven: zo relax als ik het nieuwe jaar inzette, zo relax fietste ik door al die drukte heen.

– Als het geen sneakers heeft, is het niet echt een metekind van mij. Ik zette dat vlak na nieuwjaar (als ze op haar meter lijkt, gaat ze later ook nogal laat zijn met bepaalde dingen) snel recht en deed het kleine marmotje haar eerste paar cadeau voor haar Kerst. Wij gaan deze lente zo’n cool duo zijn, ge gaat uw ogen niet geloven.

– Het bezoek aan de schoonfamilie op 1 januari was een pak leutiger dan anders; mijn schoonbroertje had namelijk het spel van De Slimste Mens ter Wereld bij. Ik blijf maar vergeten welk land waar ligt, en van voetbal weet ik ook compleet niks, en toch ben ik zot van dat soort spelletjes.

– Na een hele kerstvakantie samen thuis geweest te zijn en alle verplichte feesten en bezoekjes deed het deugd om nog één dag voor mij alleen te hebben voor ik aan het nieuwe werkjaar begon.

– De nieuwe microgolfoven werd geplaatst nadat de vorige het vlak voor Kerst begaf. Omdat ik voor de plaatsing een kast moest leeg maken, heb ik ineens maar van de nood een deugd gemaakt. Wie nog glazen nodig heeft: er staat een hele collectie totaal niet bij elkaar horende exemplaren op u te wachten in de kringwinkel, samen met nog een paar dozen huisraad allerhande. Goed vanaf, dat zeg ik.

– Wat andere mensen direct in de herfst doen, liet ik liggen tot na de kerstvakantie en noemde het dan ‘spring prepping’. Want sommige dingen veranderen nooit: ook dit jaar is het voor mij weer sinds 2 januari ‘bijna lente’.

– Ik neem deze winter niet alleen mijn kasten, maar ook mijn sociaal leven onder handen. Dat betekende mensen loslaten, maar ook nadenken of er mensen zijn die ik terug meer in mijn leven wil. Er waren er een paar, en ik schreef ze op, want opschrijven werkt. Het koppel dat ik opschreef, nam binnen de week zelf contact op om na meer dan een jaar nog eens samen iets te eten. Een week later zaten we als vanouds weer samen rond de tafel. Wat betreft een oud studiegenootje was ik nog aan het nadenken over hoe ik na 2 jaar ineens weer in haar leven kon binnenvallen. Ik had me dat denken kunnen besparen, want vorig weekend verscheen haar naam ineens op het scherm van mijn telefoon. Law of Attraction, anyone?

– De agenda puilde uit van afspraken met tandarts, garage, dierenarts, autokeuring,… Ik heb het gevoel dat ik nog altijd buiten adem ben van al dat van hot naar her lopen, maar ik ga mezelf nog maanden dankbaar zijn dat ik alles in één keer afgewerkt heb. Vanaf nu is mijn tijd weer wat meer van mij, en vooral: nu al die kosten achter de rug zijn, weet ik beter waar ik aan toe ben op financieel gebied.

– Ik knutselde gedreven aan een efficiënte planning, het timen van bepaalde huishoudelijke taken inclusief, zodat ik in de toekomst alles wat realistischer kan inplannen. Beste idee ooit. Terwijl ik meer werkte dan normaal, en uitzonderlijk veel afspraken had, kreeg ik naar mijn gevoel 3 keer zoveel gedaan op een maand dan anders.

– Wanneer we naar Antwerpen gaan om in ons appartement te klussen, is het meestal een béétje klussen maar vooral altijd weer in het centrum belanden. Afgelopen weekend regeerde ik echter met ijzeren hand en sloten we ons twee dagen op om goed door te werken. Het resultaat mag er zijn, al keek het lief, dat voor zijn werk nog een paar dagen langer in het Antwerpse bleef, wel héél opgelucht toen ik op zondagavond naar huis vertrok. Tja.

– De behoorlijk kritische bazin vond eindelijk de moed om mij ook de intakegesprekken te laten afnemen. Het maakt het werk voor mij weer wat boeiender en uitdagender, en warempel, na een klein jaar kreeg ik over die eerste gesprekken mijn eerste compliment van haar. Daarvan genieten is de boodschap, want we weten ondertussen hoe snel de wind kan draaien op dat vlak.

– Heeft iedereen gisteren die zon gezien (en hopelijk ook gevoeld)?? Heaven!!

– Ik heb een planner waarin op het einde van elke maand een paar vragen staan om te kijken wat er goed en fout ging, en hoe die informatie mee kan naar de volgende maand. Om februari voor te bereiden, vulde ik de vragen over januari al in. De laatste vraag, een cijfer geven aan de afgelopen maand, beantwoordde ik met een 9. Ik bladerde terug naar december om te zien of ik daar nog iets kon oppikken voor februari, en zag onderaan een 3 staan. 2018 is tot nu toe een tof jaartje, y’all!

Advertenties

5 gedachten over “Monthly blessings – januari

  1. Goed begonnen, chapeau!
    En dat van die oude vrienden, herkenbaar! Ik zat jaren geleden eens op de bus te bedenken hoe jammer het was dat mijn vriendinnetje en ik elkaar gewoon uit het oog verloren waren. 4 jaar al hadden we elkaar niet gehoord. Ik zat wat verdrietig te bedenken dat je soms moet concluderen dat het ‘over’ is, ook al vind je dat jammer… en floep, een sms van haar en een paar weken later ging ik op babybezoek bij haar tweede en sindsdien laten we elkaar niet meer los. Heerlijk!
    Minder herkenbaar is helaas jouw dappere opruimwoede… 😉

  2. Zo fijn om te lezen, dat van die heroplevende vriendschappen! Alle praktische afspraken samenplannen, dat herken ik wel: ik plan de meeste van mijn jaarlijkse onderzoeken (tandarts, gyne, dermatologe…) ook samen in; mijn “groot onderhoud” noem ik dat dan 🙂
    En hoera voor de net iets minder kritische bazin; ik hoop dat dat (op zijn minst nog een tijdje) blijft duren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.