Life lately

Wat ik gisteren dus ging vertellen, vóór ik verdwaalde in het liefdesleven van BV’s en het ’40 dagen bloggen’-fenomeen: een beetje vanalles. Want dat is wat het leven momenteel is; een rommeltje van vanalles.

In december begon het met de microgolf. Dit jaar gaat het lustig verder met de mixer, het geluid van mijn laptop, de blender, de brievenbus,… Alles gaat kapot, en ik heb er schoon genoeg van. Omdat ik (bijna) alleen nog maar dingen in huis heb die ik echt gebruik, mis ik alles wat de geest geeft direct en wil ik het zo snel mogelijk vervangen. De extra uren die ik werk, doen voorlopig dus nog geen dienst om een vakantiespaarpotje aan te leggen, maar om al die onverwachte kosten te dekken. Bummer.

Mijn lief zijn idee van een romantische Valentijn was om mij eens mee te nemen naar de crossfit. Onthou dit jongens: als we ooit uit elkaar gaan, was deze dag het begin van het einde. #sterf. Iets minder dramatisch: ik vind dat ik als enige newbie redelijk goed standhield tussen al die spierbundels. De spurtjes waren een zwaar gevecht tegen een opkomende hyperventilatie-aanval, maar bij de oefeningen die we zo snel mogelijk per 2 moesten afronden, nam ik wel mooi ook alle reeksen sit-ups van mijn lief voor mijn rekening, en dat was niét aan slakkengangetje. Waar ik wel niet op voorhand aan gedacht heb: ik moet vanavond nog uren aan de lopende band sportoefeningen voordoen voor mijn eigen klanten en dat gaat toch een beetje pijn doen vrees ik. #sterfopnieuw

Ik probeer iets gedisciplineerder (ofte: doelgerichter) met mijn tijd om te gaan. Ik plakte vaste dagen én tijdslimieten op huishoudelijke taken, wat me meer tijd en rust opbracht. Nu ik alles binnen een bepaalde tijd ‘moet’ af hebben, werk ik veel efficiënter en ben ik sneller klaar met alles dan vroeger. Wat nog moet gedaan worden, trek ik me veel minder aan dan vroeger ook. Is het nog geen dinsdag? Dan blijft het stof op de bovenverdieping nog maar wat liggen. Klaar.

Waar het huishouden wat aan tijd (maar zeker niet aan resultaat, integendeel eigenlijk) moet inboeten, komt radical self-care wat hoger op de prioriteitenlijst. De momenten die ik wil reserveren voor dingen die voor mij persoonlijk belangrijk zijn, los van alles, behandel ik nu als even belangrijk als de uren die ik per dag op het werk verwacht word. Vroeger hinkte dat altijd achteraan de lijst en kwam het er bijgevolg maar zelden van, nu vind ik quasi dagelijks een uur voor mezelf en krijg ik toch nog al de rest gedaan ook.

Tijdens het koken of wanneer ik me opmaak, zet ik YouTube al eens op. Zo kwam ik terecht bij Lavendaire, een verrukkelijk wit-roze, girly kanaal over productiviteit, doelen behalen en journaling. Lekker lichte kost die toch inspireert, heerlijk!!

Eerst dacht ik dat het een grap was, ‘Boudewijn wordt Bo’. Toen het echt bleek, ben ik direct naar haar Instagram- en Twitteraccount gegaan. Niet als ramptoerist, maar als iemand die het belangrijk vond om haar een like te geven bij die eerste berichten daarover, als tegengewicht voor de haters waarmee ze geconfronteerd zou worden. Want wat vind ik haar, zeker in haar positie, toch zo eindeloos dapper. Transgenders zeggen vaak dat het niet voelt als een keuze maar iets wat ze moéten doen, wat ik – zij het dan op andere vlakken – volledig begrijp. Maar toch; ge moet het verdorie maar doen. Zwaar onder de indruk van zoveel moed, echt.

Enfin, dat dus allemaal. Hoe is het jullie nog vergaan, al die tijd dat ik jullie schandalig verwaarloosd heb?

Advertenties

5 gedachten over “Life lately

  1. Dedjuu zeg, ik dacht al, word ik nu niet schandalig door iemand verwaarloosd ? 🙂 Subiet eens opzoeken wat dat crossfit eigenlijk is. By the way, leuk dat sporten, dat geeft je mooie benen 😉

  2. “Omdat ik (bijna) alleen nog maar dingen in huis heb die ik echt gebruik, mis ik alles wat de geest geeft direct en wil ik het zo snel mogelijk vervangen.”
    Ha, de herkenbare nadelen van minimalistisch leven… 🙂

    En ook al sterf je en sterf je opnieuw, toch een serieus vuistje voor al dat sporten! En succes straks bij het voordoen van de oefeningen 😉

  3. Ik zag onlangs de reportage van Cathérine over Boudewijn/Bo en heb ook de M/V/X-afleveringen met interesse gevolgd. Die mensen moeten zo hard vechten om te kunnen zijn wie ze willen; eindeloos respect daarvoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.