Tag: Not so fitgirl

Sambazon – Unsplash

Samaja postte onlangs een tag over eten en bewegen, en aangezien het doel van tags is dat anderen hem overnemen, is dat exact wat ik ga doen.

Wat is je favoriete taart?

Ik ben niet zo’n fan van taarten, gebak en koffiekoeken, maar als ik dan toch moet kiezen: een flantaart. En doe dan maar ineens een bresilienneke.

Met de auto of met de fiets door de regen?

Met de auto natuurlijk, want mijn haar! En zelfs als de zon schijnt kan ik de auto niet laten staan. Dat heeft veel te maken met mijn gejaagde karakter: het idee dat ik met de fiets een kwartier extra verlies om naar de winkel te gaan, doet mijn maag soms een beetje ineenkrimpen. De dingen die ik moet doen, doe ik liefst zo snel mogelijk.

Waar ontbijt je mee op zondag?

Met hetzelfde als op andere dagen: havermout, magere kaas en fruit of een zelfgemaakte shake van wat fruit en bijvoorbeeld amandelmelk. Als ik dit 10 jaar geleden over mezelf had gelezen, zou ik nog geen klein beetje over de grond gerold hebben van het lachen. Ik kan immers met enige trots melden dat ik pakken gezonder leef dan toen ik een twintiger was.

Als je alles zou kunnen eten zonder ooit een slechte invloed op je gezondheid te hebben, wat zou je dan dagelijks op tafel zetten?

Spek met eieren ’s ochtends, liefst met brood met een dikke laag boter op dat ik dan ook nog eens door de pan haal waar het spek in gebakken werd. ’s Middags een pizza en ’s avonds een kebap. Het is niet omdat ik nu gezonder eet, dat ik niet mag dromen he.

Wat was je lievelingskostje als kind? Is dat nog steeds zo?

Als kind at ik graag spaghetti, tot ik een keer moest overgeven nadat ik het had gegeten. Gedurende mijn tienerjaren was de liefde daardoor compleet over en at ik het totaal niet meer. Als twintigers hadden mijn ex en ik de gewoonte om het elke zaterdag te eten en tegenwoordig eet ik het sporadisch nog eens. De pasta kan ik laten en vervangen door courgetteslierten, maar veel te veel kaas moet er wel nog altijd bij.

Wat is je favoriete gerecht ‘uit een pakje’?

Ik besefte het zelf niet eens, maar de tijden dat ik een pakje lasagne, Aiki Noodles of zo van die kant en klare cheeseburgers in de microgolf schoof zijn blijkbaar al lang vervlogen. Als ik nu nog iets uit een pakje, of eerder zakje, koop, gaat het meestal om voorgesneden groenten voor in de soep of wok. Het feit dat ik nu veel gezonder eet, heeft helaas niks met mijn liefde voor koken te maken, want die is onbestaande. Echt, ik zou nog liever elke dag een uur staan strijken dan een half uur in de keuken te staan. Wat een rotklus zeg.

Pakjessoep of sloten koffie?

Ik lust geen koffie, dus de keuze is rap gemaakt. Het is ook al lang geleden dat ik het nog in huis had, maar nu ik eraan terugdenk: zo’n Roycosoep was toch wel heerlijk eigenlijk, zeker als ik nog zo’n onopgeloste klonter puur poeder tegenkwam in mijn tas, njammie!!

Hoe pimp jij je koffie?

Niet dus, gezien ik het helaas niet lust. Om de zoveel jaar check ik eens of ik het ondertussen wel binnenkrijg, maar voorlopig geen succes. Ik zou nochtans willen dat ik er fan van was, want in mijn hoofd is dat een drankje dat zo’n uitgesproken, verzadigende smaak heeft dat het in staat is om full-blown chocolate cravings te kunnen bevredigen.

Cava of champagne?

Champagne. Puur voor de decadentie, want voor de smaak moet ik het niet doen: geen van beiden vind ik echt lekker.

Netflix of YouTuben?

Netflix voor een regenachtige middag bingewatchen, YouTube om tussendoor kleinere porties entertainment te verorberen. Vooral tijdens het koken, om me af te leiden van wat ik eigenlijk aan het doen ben. No kidding.

Wat is je favoriete fast food keten?

Dat was MacDonald’s, en in Nederland de Burger King. Maar ook hier weer dat plotse besef: het moet al een jaar of 7 geleden zijn dat ik er nog kwam. Van ‘The Mexican’ en ‘The Italian’ van bij Burger Folie daarentegen droom ik al eens ’s nachts. Een engelke dat op uw tong pist, zou mijn meter zaliger zeggen.

Je bent een Belg. Waar ligt de beste frituur?

Op het stort helaas. In de tijd dat ik nog op het Hooverplein in Leuven woonde, moest ik maar een stap of 50 zetten voor de beste friet ooit. Het frietkot werd jaren geleden jammer genoeg met de grond gelijk gemaakt en ik heb sindsdien nooit meer zo’n lekkere friet gegeten.

Ook van mijn favoriete pittabar in de Zeelstraat moest ik al afscheid nemen. Het was letterlijk de enige plaats waar ik naartoe ging voor pitta, niet zelden ergens tussen zaterdagnacht en zondagochtend wanneer de cafés op de Oude Markt stilaan de deuren sloten. Ik heb mijn zaak nooit ‘bedrogen’, en sinds de sluiting heb ik alleen nog maar pitta gegeten die ik in de winkel kocht en zelf in de pan gooide. Het komt niet eens de buurt van wat ze me daar voorschotelden. Culinaire drama’s zijn het.

Hotelontbijt of high tea?

Als ik me niet vergis is high tea een verzameling van vooral zoetigheden. ’s Avonds voor tv kan ik niet altijd weerstaan aan chocolade, maar overdag koekjes, gebak of chocolade eten? Rot op man, ik krijg het echt niet binnen, en ik ben verdomd blij met die bizarre afwijking.

All you can eat sushi of all you can eat pizza?

Pizza. Met sushi heb ik een haat-liefdeverhouding. Ik begin daar altijd met heel veel smaak van te eten, maar halverwege begint mij dat altijd enorm tegen te steken en kan ik het niet meer zien.

Kaas- of chocoladefondue?

Alleen al het idee van chocoladefondue doet mijn maag draaien, dus geef mij maar een stevige portie gesmolten kaas.

Wat is je favoriete chill outfit?

Joggingbroek, T-shirt en hoodie. Die outfit aantrekken is het allereerste wat ik doe als ik thuiskom, en dat weer omwisselen voor iets deftigers het laatste voor ik de deur uitga. En dan nog; ik vond een job waarin een joggingbroek en T-shirt de standaard outfit is, ha!

Favoriete comfortfood als je ziek bent?

Iets wat mijn lief gaat halen en goed vettig is, zoals een kebap. Als kind was het friet, en mijn ouders lachten daar altijd mee. Als ik mijn friet met curryworst had gekregen, was ik genezen en kon ik terug naar school.

Wat is je meest ongezonde eetgewoonte?

Saus. Ik zou liefst bij alles saus eten, en geen klein beetje. Een flinke lepel sambal, vermengd met wat mayonaise, of niet gewoon een boterham met kaas maar een boterham met kaas en cocktailsaus. Heerlijk!!

Wat is de meest smerige groente?

Rode kool. Of beter gezegd, warme rode kool, want koud lust ik het wel in een slaatje. Af en toe eet het lief rode kool, en dan moet hij achteraf zelf elk kruimeltje van zijn bord of uit de pompbak verwijderen, of ik ga helemaal over mijn nek. Ik kan echt niet in de buurt zijn van rode kool. The struggle is real, folks.

Vergelijk jezelf met lui dier?

De posities waarin mijn katten soms kunnen liggen, ik blijf daar jaloers op. Op een of andere manier lijkt hun anatomie bestemd om in houdingen te liggen die ik ook heel graag zou kunnen aannemen.

Drink je frisdrank?

Ja, bij mijn eten moet ik Cola Zero hebben. Water drinken bij mijn eten, het gaat gewoon niet. Al ben ik daar gelukkig ook al zwaar in vooruit gegaan. Vroeger dronk ik echt alleen maar Cola; naar de koelkast lopen ’s ochtends voor een frisse slok was het eerste wat ik deed en ik bleef alleen maar dàt drinken tot ik weer ging slapen. Nu gaat het om een paar slokken per maaltijd, en de rest van de dag drink ik enkel thee en water.

Wat vond je vroeger van turnen op school?

Verschrikkelijk. Het ging niet zozeer om een hekel aan bewegen, maar meer om de angst om van zo’n bok en wat was het nog allemaal te vallen.

Wat zijn je favoriete sporten?

De sport die ik nu zelf aan anderen mag aanleren, en gelukkig maar. Tot mijn grote verbazing ontdekte ik 2 jaar geleden dat lopen niet de gruwel was die het in mijn hoofd altijd geweest is, en dansen heb ik ook altijd graag gedaan. Yoga en pilates zijn ook wel mijn ding. En op de PowerPlate staan natuurlijk. Dat vond ik zo geweldig dat ik er zelf eentje kocht, en ik heb mijn geld daar al dubbel en dik uitgehaald.

Wat vind je van zwemmen?

Vies. Smetvrees.

Kan je met je tenen aan je mond?

Nee, maar dankzij yoga en pilates ben ik wel een pak leniger geworden, en dat ging eigenlijk verbazend snel.

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?

Ik schat maar iets van een 5000 als ik er geen extra moeite voor doe. Anderzijds zit ik op mijn werk wel continu op een mat sportoefeningen voor te doen aan klanten, dus voor mij zeggen die stappen op zich niet zo veel over hoeveel beweging ik heb per dag.

Wat vind je van een elektrische fiets?

Leuke uitvinding, maar ik voel niet de behoefte om er één in huis te halen vóór ik met die dingen even snel naar de winkel vlieg als met mijn auto.

Als er een hemel zou bestaan, wat zou daar op het menu staan?

Awel, die spek met eieren en pizza he. Wat anders??

Advertenties

17 gedachten over “Tag: Not so fitgirl

 1. Vettig eten tegen ziektekiemen, heerlijk! Beste remedie tegen migraine is een vettige hamburger van de frituur. En toen ik 14 dagen met griep en het begin van een longontsteking in de zetel lag, heb ik geleefd op chips, cola en een hamburger van de frituur. Dat was het enige dat me smaakte.

  1. Dat zei mijn dokter vroeger ook als ik ziek was; als friet het enige is wat smaakt, heb ik liever dat ge dat eet in plaats van helemaal niks. 😀

   1. De Coveeeee! Omg!!! Het diepvrieswalhalla!! (Wij kochten onze cheeseburgers trouwens in den Aldi.)

   2. Ik herinner mij niet meer waar ik ze haalde (dementie dus), maar in de Covee hadden ze wel escargots in van die potjes waar ze ook américain in doen 🙂

   3. You lost me, wij gingen daar vooral in mijn kindertijd heen en da’s dus 20 jaar geleden en zo ver reikt mijn geheugen niet. Dementie, u zei?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.