Elke dag

Álvaro Serrano – Unsplash

‘Elke dag een zin’, zo heet het boek dat ik met Kerst 2015 cadeau kreeg. Ieder blad vertegenwoordigt dezelfde dag, 5 jaar na mekaar, en biedt plaats om elk jaar opnieuw één zin te schrijven over die dag.

Ik ben ondertussen aan het 3de jaar bezig, en nu begint het echt leuk te worden om terug te lezen waar ik mij de voorbije jaren in deze periode bevond. Vooral de maand februari toont aan hoe snel de dingen soms kunnen veranderen:

In 2016 beleefde ik drukke tijden in de winkel die ik in de zomer van 2015 mee had mogen inrichten en opstarten, want de laatste restjes solden moesten ingepakt en teruggestuurd worden. Dat betekende natuurlijk ook veel nieuwe zomercollectie uitpakken, en proberen niet zelf alles te kopen. Dinsdag was toen nog mijn vrije dag en werd gereserveerd voor mijn vrijwilligerswerk in het dierenasiel. Al zou dat niet lang meer duren, want niet veel later zou ik er een tijdelijke 2de job bijnemen. Niet alleen van de asielkatten moest ik afscheid nemen die maand; één van onze eigen katten kwam op een middag half verlamd thuis en zou de avond niet meer halen. Geen tof blad om elk jaar opnieuw tegen te komen, helaas.

In 2017 was ik degene die eerder deze maand definitief de deuren van ons winkeltje sloot. Doordat ik nog geen nieuwe job had, was er tijd om het lopen terug op te nemen. We zaten in de fase van vloeren en verf kiezen voor het appartement in Antwerpen, waar we wat weekends doorbrachten om te werken én op stap te gaan met de vrienden daar. Eén avond per week zaten we in de les fotografie en ik zat af en toe al in de tuin van de zon te genieten.

In 2019 zal ik over deze periode herlezen dat ik bijna een jaar op mijn nieuwe job zit. De ene ex-collega is ondertussen voor de 2de keer mama geworden, de andere blijkt nu te werken bij één van mijn klanten op mijn huidige job. Het thema van deze maand is veel schrijven en opruimen, niet zozeer in huis maar in mijn leven in het algemeen. Het lief zie ik niet veel omdat hij lange dagen maakt op het werk, maar ik heb gelukkig nog 3 van de 4 katten die er al waren voor ik het boek kreeg als gezelschap. Het eerste verjaardagsfeestje van mijn metekindje staat al in de agenda en ook dit jaar kan ik het weer niet laten om zo vroeg in het jaar al wat vitamine D op te doen in de tuin.

Op 31 december 2020 zal mijn boek vol zijn, en ik ben nu al benieuwd wat ik dan ga herlezen wat ik nu nog niet kan schrijven.

Wat is er bij jullie allemaal veranderd sinds februari 2016?

Advertenties

7 gedachten over “Elke dag

  1. Wij zijn verhuisd, ik denk dat dat zowat de grootste verandering van de voorbije jaren is. Dat en een gedeeltelijk nieuw takenpakket op mijn werk. Ik heb een gelijkaardig boekje, al is het een vraag per dag, ik ben echter nog geen jaar ver.

  2. Ik heb een boekje waarin ik elke dag een vraag beantwoord. Ik ben bezig aan het vierde jaar intussen. Het is inderdaad erg leuk om terug te kijken naar de vorige jaren. Sinds 2016 ben ik vooral zelf veranderd. Ik ben veel stabieler geworden door alle therapieën en ik heb mezelf beter leren kennen.

  3. Oh, zo tof dat je op deze manier je terugblik gedaan hebt 🙂 Opruimen in het leven, dat lijkt mij iets waar je binnen een paar jaar nog deugd van gaat hebben!
    En zo mooi gezegd “ik ben nu al benieuwd wat ik dan ga herlezen wat ik nu nog niet kan schrijven”

  4. Ik woon bijna een jaar samen met het lief. Niet officieel, officieel maar toch we houden het al een jaar samen vol dag in dag uit. En als zeg ik het zelf, we doen dat super goed! Hopelijk kan ik tegen de zomer schrijven dat m’n huis verbouwd is en we daar wonen!

  5. Da’s echt wel een leuke manier om zo terug te kijken…. Een jaar geleden weet ik nog ongeveer – in maart gingen we op skivakantie en begon mijn extreme vermoeidheid zijn hoogtepunt te bereiken en o ja net als elk jaar de ‘prelenteallergie’ zoals ik die noem. 2016 dat weet ik begot al niet meer… Gelukkig heb ik een blog en een dagboek en veel foto’s, of het leven zou voorbijgaan met een gatenkaas aan herinneringen hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.