Mijn favoriete ASMRtists

Kristina Flour – Unsplash

Wie al meer dan 3 keer een ASMR-video heeft opgezet, kan er niet naast gekeken hebben: Maria van Gentle Whispering ASMR en Emma van WhispersRed ASMR zijn de absolute koninginnen in hun genre op YouTube. Dat betekent gelukkig niet dat er geen andere ASMRtists zijn die ook geweldige video’s maken. Mijn favorieten op een rijtje:

Tingle Fix ASMR

Debby van Tingle Fix ASMR maakt vooral gebruik van haar gigàntische voorraad make-up om ASMR-video’s te maken. Elke maand bladert ze ook door een beautymagazine – aahh, het heerlijke geluid van papier! – en af en toe haalt ze er een portie snoep bij omdat die verpakkingen zo’n geweldig geluid maken. Wie fan is van crinkles, tapping en page turning in combinatie met een zachte stem is bij haar aan het juiste adres.

Love Today ASMR

Deze lieverd post vaak video’s rond massages en gezichtsverzorgingen, voor mensen die niet alleen via auditieve maar ook via visuele weg ASMR ervaren. Het aanbod van geluiden is daardoor veel beperkter, maar net daarom kies ik graag één van haar video’s uit om bij in slaap te vallen; alleen haar rustgevende stem is meer dan genoeg om binnen een paar seconden helemaal te ontspannen.

TheOneLilium ASMR

De ene avond wil ik gewoon een rustgevende stem horen zonder echt te luisteren naar wat er gezegd wordt, de andere avond zoek ik mijn heil in meditaties en dergelijke. Helaas heeft niet iedereen die dat soort video’s post een even aangename stem, maar gelukkig is er dan Lilium. Zij combineert op dat vlak wat mij betreft het beste van de 2 werelden: een heel arsenaal aan ontspanningsoefeningen, volledig in ASMR-stijl gebracht. Zelfs voor een doorwinterde insomniac als mij een uitdaging om tot het einde bij wakker te blijven.

Beluisteren jullie soms ASMR-video’s, en zo ja, wie zijn jullie favorieten?

Advertenties

4 gedachten over “Mijn favoriete ASMRtists

  1. Ik heb serieus moeten opzoeken wat ASMR was.
    Na een wakkere nacht had ik dit beter een dag eerder geweten.
    Ik zie dat er apps beschikbaar zijn daarvoor. Gebruik je die dan? Zo ja, welke?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.