Sunshine Blogger Award

De “Sunshine Blog award” is een award van bloggers voor bloggers die anderen inspireren om creatief en positief op te treden in de hele blogosfeer.

DE REGELS

  1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft voor de Sunshine Blogger Award en voorzie een link naar zijn/haar blog.
  2. Beantwoord 11 vragen die de blogger jou stelt.
  3. Nomineer zelf 11 nieuwe bloggers om de award te ontvangen en stel ze 11 vragen.
  4. Som de regels op en plaats het logo van de Sunshine Blogger Award in je post op je blog.

Ik kreeg van Perfect Imperfect 11 vragen om te beantwoorden, dus hier gaan we:

Wat vind jij het leukste aan bloggen?
Het in the zone zijn. Een post helemaal uit het niks in uw hoofd hebben, meestal wanneer het u effe niet goed uitkomt, en uw vingers die maar moeten volgen om het uit te typen. Het overkomt me helaas véél minder dan vroeger, maar als het gebeurt, ben ik helemaal weg van de wereld en moet niemand het wagen om in mijn ‘bubbel’ te komen op dat moment. Gewoon gààn, heerlijk!!

De leukste bijkomstigheid is natuurlijk het contact met de collega-bloggers: de steun, het gejuich, de herkenning, tot de contacten die achter de schermen persoonlijker worden. Elke keer wanneer ik een mail zie binnenkomen van iemand die ik tot dan toe alleen maar via reacties of zijn of haar blog kende, is mijn hele week goed!

Welke 3 blogs moet iedereen gewoon volgen en waarom?
Ik spring altijd heel graag binnen bij 2WMN. Het zijn gewoon zo’n gezelligerds die 2, en ze bieden echt een leuke mix van artikelen rond lifestyle aan. Hun aantrekkingskracht zit hem voor mij in de persoonlijke aanpak: geen interieurposts met meubels uit New York die niemand zich kan veroorloven, maar de inrichting van hun eigen nieuwe huis, inclusief huilbaby op de arm en gesakker wanneer het niet loopt zoals gepland. Het leven zoals het is, maar wel in stijl.

Het leven van Elsie + Jeremy volg ik ook graag via The Larson House. Ik ‘ken’ Elsie al 10 jaar van A Beautiful Mess, haar creatieve blog die ze met haar zus Emma tot een succesvolle onderneming wist uit te bouwen, maar op TLH geeft ze een veel persoonlijkere inkijk in haar leven. Vroeger bewonderde ik haar om haar talenten, haar creativiteit en de passie waarmee ze haar werk deed. Nu bewonder ik ook hoe ze in het leven staat en hoe ze heel bedachtzaam omgaat met de waarden die ze voor zichzelf en haar familie heeft uitgetekend.

Het lijkt op vriendjespolitiek omdat zij me de award doorgeschoven heeft, maar het is het oprecht niet. Wanneer ik mijn Bloglovin’ open en ik zie dat er op Perfect Imperfect een nieuwe post verscheen, is dat altijd het eerste waar ik op klik. Alles wat ze schrijft leest vlot weg, omdat haar posts altijd helder, bondig en mooi gestructureerd zijn. Uit elk bericht blijkt dat er iemand achter zit die veel belang hecht aan kwalitatieve stukken en die goed weet waarmee ze bezig is.

Met wie (BV, blogger, organisatie …) zou je graag nog eens samenwerken voor een blog?
Goh, TUI of Neckermann mogen mij altijd een vakantie cadeau doen waarover ik dan kan vloggen en bloggen natuurlijk. (Tip: ik droom al sinds mijn tienerjaren van New York in april of mei.) Of eens gastblogger zijn bij iemand anders lijkt mij ook wel leutig.

Op welke rubriek op je blog ben je het meest trots?
Dat is een makkelijke, want ik heb maar één vaste rubriek: de monthly blessings. Zo labiel als mijn blog is, zo labiel is mijn leven, of andersom, dus rubrieken zijn een moeilijke voor mij.

Hou je rekening met de statistieken van je blog of blog je wanneer en over wat jij zin hebt?
Als ik kijk naar het aantal reacties op andere blogs, weet ik dat ik zo ongeveer de minst gelezen blog aller tijden heb, maar verder reikt mijn kennis ook niet. Ik heb dan ook geen bepaalde doelen die uitgedrukt kunnen worden in cijfers die ik wil behalen met bloggen, dus ik ben daar niet mee bezig.

Op voorhand posts inplannen doe ik evenmin, om de simpele reden dat dat niet kan. Alles wat ik schrijf, komt uit mezelf, en ik weet niet wat ik op het einde van de week ga meemaken, denken of voelen. Het is dus allemaal à la minute hier, met als enige rem eventuele hoog oplopende emoties eerst te laten bezinken voor ik erover schrijf.

Welk moment van de week is voor jou de perfecte digital detox?
Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik zo’n detox nodig had. Als ik zin heb om alle Twitters en Facebooks van deze wereld vanbuiten te leren, dan doe ik dat zonder schuldgevoel, want ik kan even goed een hele week totaal geen interesse hebben in social media en dan bekijk ik dat ook niet.

De enige vorm van detox die ik hanteer is dat ik tussen 22:00 en 10:00 geen berichten meer beantwoord op mijn telefoon. Ik communiceer op het werk en thuis al genoeg, dat moet niet blijven doorgaan tot ik mijn ogen sluit en ook niet beginnen van zodra ze weer opengaan.

Wat is je favoriete bezigheid als je eens een avondje alleen thuis bent?
Onder een deken kruipen en een wijvenfilm opzetten, of blogs bijlezen. Avonden dienen om te bekomen van de dag, dat moet dan niks te zot meer zijn voor mij.

Oh, en ook: chocolade snoepen en zorgen dat de lege verpakking (goed vanonder) in de vuilbak ligt voor het lief weer thuiskomt. Ik doe ongelooflijk veel dingen waarvan ik zelf niet weet waarom, en dit is er één van.

Zomer of winter?
Lente, eigenlijk. Ik ben nogal voorstander van weer waarvan ge niet merkt dat het er is. Doe mij maar het type weer waarbij ge in een jeans en T-shirt naar buiten kunt zonder te bevriezen, nat te worden of te zweten. Maar de zon moet sowieso wel schijnen uiteraard.

Actief bezig zijn of luieren?
Ik heb geen zittend gat, ben altijd wel ergens iets aan het rommelen. Maar eens ik mij ’s avonds neerzet, zouden mensen mij wel eens kunnen aanzien voor iemand die al gestorven is zonder het zelf te weten. Als ik luier, luier ik wel als de beste!

Italiaans of Chinees (eten)?
Italian baby!! De weg naar mijn hart ligt op een route bezaaid met pizza’s! Al kan inktvis – en ik bedoel dan ook echt inktvis, niet van die vieze calamares – in een pikant sausje van bij de Chinees ook wel serieus smaken.

Wat is je favoriete dessert?
Ik doe niet aan desserts. Maar als ik echt iets moet zeggen: als iemand tiramisu voor mijn neus zet, ga ik hem niet laten slecht worden, noch delen met anderen. Zoals ik dus al zei: Italian baby!

Ik zou het kunnen verbloemen, maar ik ga het niet doen: ik ben te lui om nieuwe vragen te verzinnen en te checken wie de award nog niet kreeg. De vragen die Katrien voor ons verzon zijn er wel supertoffe, dus ik zou het geweldig vinden als iedereen die nog geen SBA kreeg ze ook beantwoordde op zijn of haar blog. Link in the comments if you do, please!!

Advertenties

2 gedachten over “Sunshine Blogger Award

  1. Brrr, inktvis! Geef mij sowieso maar die pizza 🙂

    En amai, hoe herkenbaar is dat van die lege verpakking onderaan in de vuilbak steken?! Ik weet ook niet waarom, want het kan mij eigenlijk niet schelen of hij weet of niet dat ik gesnoept heb. En toch he 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.