Hoop

Ik had ze bijna geannuleerd, mijn afspraak bij de potentiële nieuwe dokter. Het leek ineens allemaal zo banaal. We hebben allemaal wel iets, toch?

Daarmee deed ik bijna weer wat ik lang geleden op een dag, ik weet zelf niet wanneer, ineens gedaan moet hebben: mezelf opgeven. Pillen slikken, zwijgen en ermee proberen leven.

Maar toch ging ik, en er gebeurde iets wonderbaarlijks: na jaren van stilzwijgen vond ik mijn stem terug, daar op die vreemde stoel voor die vreemde dokter. Ik ging en zei alles waar ik mee kampte en wat ik al jaren niet meer tegen mijn vorige dokter zei.

Terwijl ik sprak gebeurde er nog iets wonderbaarlijks: ik werd gehoord. Alles wat ik zei werd bevraagd en gestructureerd en er kwamen mogelijke oorzaken, verbanden en onderzoeken naar boven waar mijn vorige dokter al jaren niet meer over sprak.

Ik vond mijn stem terug vandaag. En een paar oren die wilden luisteren, en een paar ogen die een frisse kijk op de hele zaak wierpen.

Ik vond mijn hoop terug vandaag.

Advertenties

8 gedachten over “Hoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.