Down the drain

elizabethbcroock.com

Hoop is een grillig iets.

Ik had het, door de nieuwe dokter, maar verloor het weer een beetje toen er uit de eerste tests niks bleek te komen. Een andere soort vitamines proberen zou me voorlopig weer wat energie en hoop geven.

Kortetermijnhoop, tot er een echte oplossing komt.

Mijn hoop belandde gisteren in de gootsteen, met dank aan mijn angst om me te verslikken. Bij elke hap of slok is hij daar, die angst. Eten en drinken een feest? Voor mij niet, dank u wel. Supplementen slikken ter grootte van een klein slagschip? Haha. Ha. Ha.

Na verschillende pogingen belandde de pil dus in de gootsteen, samen met mijn hoop. Ik stond erbij, keek ernaar en crashte een beetje. Ik gaf het op. Ik vloekte. Ik keek nog eens naar de pil in de gootsteen. Ik weende. Hysterisch. Het kwam van zo diep dat ik er ei zo na van moest overgeven.

Ik herpakte mij. Het lief probeerde me de juiste techniek aan te leren om een verdomde boot in te slikken. De tweede pil belandde opengebarsten en dus onbruikbaar ook in de gootsteen.

Dit was NIET hoe dit verhaal ging aflopen, nam ik me voor, met mijn hoop in de gootsteen en nog weken of maanden van ellende in het vooruitzicht als ik die ondingen niet ingeslikt kreeg.

De derde pil ging binnen. Niet ineens, en al helemaal niet makkelijk. Maar ze ging binnen. De vierde ook. Mijn wilskracht overwon eindelijk mijn angst.

Nu kan ik alleen maar hopen dat mij dat de komende weken vier keer per dag lukt. En hopen dat het mij de nodige energie geeft, dat ook.

Helaas is hoop een grillig iets.

Advertenties

6 gedachten over “Down the drain

 1. Ik weet dat angst volledig irrationeel is.
  En ik slik zelf veel pillen en heb er geen moeite mee.
  Maar, denk eens. Als je gewoon eet, slik je dus veel grotere happen door dan zo’n mammoet-pil.
  Ik vind trouwens dat, als het moeilijk gaat om pillen door te slikken, het gemakkelijker gaat om ze door te slikken met iets van eten dan met water of ander vloeibaars. Met yoghurt, met aardappelpuree, met iets van groenten.
  Maar tegelijk: ik snap als dat allemaal niet helpt, want angst is iets zeer irrationeels.
  (ik sta al te bibberen als ik 2 trappen op een ladder omhoog moet. echt. zonder overdrijven)

 2. Hopelijk gaat het intussen al wat beter! Ik vind pillen slikken ook de hel. Ik kap die altijd in veel stukjes of ik knabbel ze kapot 😇. Thank God voor motilium smelttabletjes en Dafalgan Odin die je gewoon kan laten smelten 🙊.

  1. Het kost me te veel tijd en moeite om ze door te slikken, dus ik knabbel er nu ook op alsof het M&M’s zijn 🙂 Mijn maag protesteert niet en de pillen doen wat ze moeten doen dus het zal zo ook wel gaan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.