Project Gezondheid: een update

Bruno Nascimento – Unsplash

Half maart besliste ik dat ik niet langer op dezelfde manier wilde blijven verder leven en startte ik mijn ‘Project Gezondheid’ op. In de 6 weken die volgden, heb ik bepaald niet stilgezeten. De stappen die ik tot hiertoe nam op weg naar een energieker en gelukkiger leven op een rijtje:

De huisarts

Ik ging al twee keer naar de nieuwe dokter. De eerste testen brachten niks op, maar om alles wat draaglijk te maken tot dat wel gebeurt, kreeg ik supplementen voorgeschreven.

Daardoor had ik al veel meer energie en dat maakte het leven er zoveel aangenamer op dat ik er zelfs geen woorden voor heb.

Huidige status: Afgelopen week leek het effect uitgewerkt, nu lijkt het weer iets beter te gaan. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit gewoon een kleine terugval is/was en blijf de supplementen innemen tot mijn volgende afspraak bij de dokter.

De diëtiste

Ook bij de diëtiste ging ik al twee keer langs. Haar voorstellen om anders te ontbijten waren een schot in de roos.

Door slechts een kleine aanpassing kon ik maar liefst drie uur doorgaan zonder eten en de verandering die dat voor mij met zich meebracht had ik me nooit kunnen voorstellen.

Ik kon volledig ontspannen aan mijn werkdagen beginnen, wetende dat ik niet na een half uur al tegen een appelflauwte ergo paniekaanval zou aanleunen. Alleen al die vooruitgang betekende een wereld van verschil en dat gevoel werd steevast doorheen de hele dag doorgetrokken. Als extra bonus zakte ik terug naar mijn gewicht van een viertal jaar geleden waardoor ik sowieso weer wat beter in mijn vel zat.

Huidige status: Ook hier was er na een vliegende start een terugval, die nu weer beter lijkt te gaan. Over twee weken heb ik een nieuwe afspraak en hopelijk is het tij tegen dan weer volledig gekeerd.

De psychologe

Tot slot ging ik voor het eerst weer naar mijn psychologe van weleer. Al direct in dat eerste gesprek merkte ik dat ik veel opener, authentieker en met meer inzicht dan vroeger kon aangeven wat er speelt en dat is alvast heel hoopgevend.

Huidige status: Voorlopig zal ik er wekelijks naartoe gaan tot ik in rustiger vaarwater terechtkom. Op zoveel vlakken tegelijkertijd in actie schieten is immers best intens.

De Nina

Ik laat mijn gezondheid natuurlijk niet alleen over aan hulpverleners en medicatie, maar ga zelf ook aan de slag.

Ik ben mezelf intensief aan het trainen om anders te denken en besliste om RADICAAL te geloven in een betere gezondheid, ondanks het jarenlange gebrek aan bewijs voor die mogelijkheid.

Huidige status: Al van voor ik de supplementen begon te nemen, zag ik hierdoor vooruitgang. Geen onbelangrijk detail, want dat geeft me het gevoel dat ik zelf ook wat controle heb. Dingen waar ik een tijd geleden niet eens van durfde dromen zie ik nu in een rotvaart gebeuren, en dat was exact wat ik nodig had om er ook in slechte weken in te blijven geloven.

Conclusie

Ik heb twee weken mogen voelen wat het is om me weer mezelf te voelen. Ik vertrok ’s ochtends niet geradbraakt en stijf van de stress naar mijn werk. Ik had geen middagdutjes meer nodig. Ik moest niet meer tussen elke activiteit iets eten, dus ik had veel meer tijd om dingen gedaan te krijgen. Ik kan het niet anders omschrijven dan dat ik eindelijk terug in mijn eigen lichaam woonde zoals ik het altijd gekend had. Alsof mijn lichaam weer van mij was en ik weer thuiskwam.

Na de voorbije, moeilijke week heb ik mezelf een pity party toegestaan, want het is ook gewoon veel geweest de laatste tijd. Al maakte ik wel snel een einde aan dat feestje. Nu ik gevoeld heb hoe het leven zou kunnen zijn, ben ik immers koppiger dan ooit om daar terug naartoe te werken. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Advertenties

8 gedachten over “Project Gezondheid: een update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s