Monthly blessings – mei

unnamed

Zozo. Een volledige maand niks gepost, dat moet de eerste keer zijn in de meer dan 10 jaar dat ik al blog. Dat betekent meestal dat ik niet veel goeds te vertellen heb, maar er waren uiteraard wel een handvol goede momenten:

+ De wederhelft nam me mee naar Het Vinne, en het is daar behoorlijk mooi. Op heel ambitieuze dagen neem ik me voor om er eens ’s ochtends bij zonsopgang terug naartoe te gaan, wanneer de mist nog over het water hangt, want dat moet ook enorm prachtig zijn.

+ Er kan soms meer dan een jaar tussen 2 kappersbezoeken zitten omdat ik daar een bloedhekel aan heb. De hoofdreden is dat ik vaak terecht lijk te komen bij kappers die meer geven om het aansmeren van hun producten dan om hun klanten. Ik ging vorige maand dus met héél veel lood in mijn schoenen toch nog maar eens naar een nieuwe kapper, en lo & behold: wat een aangename verrassing! Er stonden rekken vol producten te wachten op een nieuwe eigenaar, maar de kapster repte er met geen woord over. Haar enige zorg was haar job zo goed mogelijk doen en het mij zo aangenaam mogelijk te maken, en daar is ze met glans in geslaagd!

+ Ik had een week vakantie. Ze ging helaas op aan volledig uitgeteld in de zetel liggen en bijslapen, maar goed, dat is nog altijd beter dan mezelf oververmoeid naar het werk slepen, nietwaar?

+ Ik ontdekte een (voor mij) nieuwe serie op Netflix: Grace and Frankie. Wat een plezier om naar te kijken!

+ Het hele Project Gezondheid lijkt meer achteruit dan vooruit te gaan, want ik heb het gevoel me slechter dan ooit te voelen. Het laatste nieuwe ‘experiment’ slaat niet aan en hoe langer het duurt, hoe meer ik de hoop verlies om me ooit gewoon goed te voelen. Maar om er toch een positieve draai aan te geven: door alles wat niet helpt te kunnen elimineren, kom ik stap voor stap dichter bij wat wél werkt, toch?

+ Ik kon wel wat retail therapy gebruiken vorige maand, en dat was exact waarop ik mezelf trakteerde. Ik kocht voor het eerst een paar basisstuks van degelijke kwaliteit in plaats van ze aan 7 euro in een goedkope keten te scoren en ze elk jaar te moeten vervangen. Daar schuilt een hele theorie achter over goed voor mezelf zorgen en mezelf eindelijk te beginnen zien als de vrouw van 38 die ik ben, in plaats van de arme schooier of student waarvoor ik mezelf soms nog aanzie. Shoppen is dus écht wel therapeutisch, dames!

+ Wanneer ik aan terrasjes denk, denk ik automatisch aan de Oude Markt en omstreken. (Kijk, daar is de student weer.) Tot mijn groot plezier ontdekte ik al voor de 2de keer een terrasje in een godvergeten gat dat zoveel gezelliger was dan die tientallen rijen stoelen op kasseien in het centrum van Leuven.

+ Stef Wauters. Die man is echt een zegen voor het nieuws. Zo ergens tegen het einde gooit hij er altijd een oneliner uit die ik hilarisch vind. Na een reportage met een hele uitleg over bullet journals, besluit hij bijvoorbeeld droogweg: “Een agenda dus”. Of, tegen weervrouw Jill: “Wat heb ik gehoord? Nu ja, ik heb het eigenlijk zelf gezegd: het gaat misschien sneeuwen”. Heerlijk toch!?

Advertenties

7 gedachten over “Monthly blessings – mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.