BBC2: Tot hiertoe

Deze maand doe ik elke dag zo vaak als mogelijk mee met de Boho Berry Challenge. Het onderwerp van vandaag is…

“This year so far”

Het is een heel grillig jaar geweest tot hiertoe.

Werken aan een betere gezondheid was niet het lineaire pad dat ik voor ogen had toen ik eraan begon.

Ik heb me beter gevoeld dan ik me in jaren heb gevoeld, maar het werd me al snel terug afgepakt en de put waarin ik daarna tuimelde was ongekend diep. Het is geen aangename wachtzaal om in te zitten, met behandelingen die maar tijdelijk of helemaal niet aanslaan en oorzaken die zich vooralsnog niet prijsgeven.

Anderzijds was dit het (halve) jaar van het grote keerpunt. De uitputtingsslag is verre van voorbij maar toch is er iets veranderd. De slechte momenten onderga ik uur per uur, dag per dag, omdat er nu eenmaal nog niks opgelost is, maar in het grotere geheel onderga ik deze situatie niet meer.

Elk goed moment grijp ik aan om het heft in handen te nemen en te blijven vechten tot ik alles heb zoals ik het wil. Ik voel me nog vaak machteloos, maar diep vanbinnen weet ik nu dat ik het niet bén. Ik weet dat ik heel doelgericht en gefocust ergens naartoe aan het werken ben, en dat is toch wel een kleine primeur in mijn leven.

De goede momenten zijn dit jaar beter dan ze in lange tijd zijn geweest. De slechte momenten zijn slechter dan ze in lange tijd zijn geweest.

Grillig dus.

Maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets anders heb gekend.

Advertenties

2 gedachten over “BBC2: Tot hiertoe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.