BBC4: Morgen ben ik terug bescheiden

Deze maand doe ik elke dag zo vaak als mogelijk mee met de Boho Berry Challenge. Het onderwerp van vandaag is…

“Biggest accomplishment”

Dat moet de manier zijn waarop ik mijn gedachten heb omgegooid dit voorjaar. Begin dit jaar nog liep ik over van angsten en excuses om géén actie te ondernemen en me gewoon ellendig te blijven voelen. Het leek me nogal beangstigend, een berg beklimmen waarvan zelfs de tweede stap nog niet zichtbaar is vanaf de grond, en het kost nog verdomd veel geld ook.

Toch veegde ik elke beperkende overtuiging van tafel en stippelde ik stap voor stap mijn route uit. Ik verplichtte mezelf om erop te vertrouwen dat het geld dat ik onderweg nodig zou hebben wel zou komen en vertrok. En, wat misschien nog wel belangrijker is; ik bleef gaan. Volhouden is immers nooit mijn sterkste kant geweest, maar van dit half jaar kan ik zeggen dat ik mezelf behoorlijk verbaasd heb.

Wanneer ik nu terugkijk op mijn doelen voor afgelopen februari en maart bijvoorbeeld, kan ik mijn ogen amper geloven. Ze lijken door een ander mens geschreven te zijn, zo klein en bang, en met alleen maar oog voor alle mogelijke obstakels op de weg.

Het voorbije half jaar heeft van mij dus een beetje een ander mens gemaakt. Eentje die zich streng over elke angst durft af te vragen hoe terecht die nu eigenlijk is en hoeveel ‘blaaskes’ ze zichzelf wijsmaakt om toch maar niks te moeten ondernemen. Eentje die mogelijkheden ziet in plaats van moeilijkheden en vervolgens gewoon doét.

Weet ge wat? Ik ga dat herformuleren: niet het voorbije half jaar, maar IK heb van mezelf een beetje een ander mens gemaakt. Als het dan toch gaat over wat we bereikt hebben, mag er immers toch wel een klein beetje gestoeft worden ook he, of niet soms??

Advertenties

5 gedachten over “BBC4: Morgen ben ik terug bescheiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.