BBC9: Shoulda coulda woulda

Deze maand doe ik elke dag zo vaak als mogelijk mee met de Boho Berry Challenge. Het onderwerp van vandaag is…

“Could have gone better”

Ik had gezonder kunnen eten.
Ik had nog meer kasten kunnen uitmesten.
Ik had meer kunnen sporten.
Ik had meer energie kunnen steken in vrienden en familie.
Ik had meer geld kunnen verdienen.

Alles had beter gekund. Dat kan het altijd.

Maar toch ook weer niet. Want ik ben een fervent aanhanger van het geloof dat we allemaal altijd ons uiterste best doen met wat we op dat moment weten, kunnen, hebben.

Dus laten we vooral stoppen met onszelf voortdurend op de kop te zitten over wat beter had gekund en in plaats daarvan kijken naar hoe hard we ons best hebben gedaan, elke dag opnieuw.

Who’s with me?

Advertenties

4 gedachten over “BBC9: Shoulda coulda woulda

  1. I am! Al blijft het moeilijk en gaat het de ene dag beter dan de andere… Ik ga misschien ook wel eens met deze challenge aan de slag; had hem al gezien voor je erover blogde, maar vrij snel weer weggeklikt “want goh ja, weer een challenge, daar heb ik nu geen tijd/energie voor”, terwijl ik door jouw berichten besef dat de vragen misschien toch meer de moeite van het stellen waard zijn dan ik op het eerste zicht dacht.

    1. Bon, na afloop van de challenge kom ik hier graag nog effe op terug. Ik dacht dat ik de waarde van dit soort vragen al kende, maar ik besef nu dat ik die waarde toch nog onderschat heb. Door het elke dag te ‘moeten’ uitschrijven heb ik zoveel meer geleerd dan ik op voorhand dacht. Al schrijvende zijn mijn zicht op dit jaar, mijn geloof in mezelf én mijn gemoedstoestand er behoorlijk op vooruit gegaan!! Ik zou zeggen: zoek een ritme dat voor jou past (elke zondagochtend 7 vragen na mekaar, om de dag een vraag,…) en ga aan de slag, het is een absolute aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.