BBC24: Ik ben het maar

Deze maand doe ik elke dag zo vaak als mogelijk mee met de Boho Berry Challenge. Het onderwerp van vandaag is…

“Self-care”

Een redelijk actueel onderwerp in mijn leven dit jaar, zorgen voor mezelf.

Ik besteed er op een redelijk oppervlakkige manier aandacht aan, maar op een dieper niveau heeft het wel zo zijn effect.

Het leert me dat ik het waard ben om in dingen te investeren die mij een goed gevoel geven. Dat ik het, binnen de financiële mogelijkheden uiteraard, niet altijd moet stellen met het goedkoopste.

Zelfzorg is voor mij vanuit dat standpunt evolueren van ‘ik ben het maar’ naar ‘ik ben het verdorie, de belangrijkste mens in mijn leven’.

Als ik wil dat die mens ooit iets gaat uitstralen wat anderen inspireert, zal ik die mens immers meer moeten geven dan versleten restjes en een onverschillig opgetrokken wenkbrauw. Om het met een cliché te zeggen: als ik mezelf al niet respecteer, hoe kan ik dan van anderen verwachten dat ze het wel gaan doen?

De les die ik op dat vlak aan het leren ben, is er eentje die tot in de wortels van mijn zijn snijdt. Het kwam namelijk niet zomaar tot stand, het inzicht dat het idee dat ik minder ben dan eender wie, eigenlijk een overtuiging is van mijn moeder die ik klakkeloos kopieerde.

Als er iets is waar ik bovenuit wil stijgen, is het dat wel. Dus ik zorg nu beter voor mezelf, omdat ik stilaan vind dat ik het waard ben. En omdat dat zo zijn vruchten afwerpt, denk ik dat ik dat maar ga blijven doen ook.

Iemand zin in een dagske wellness & shoppen bij Chanel?

Advertenties

4 gedachten over “BBC24: Ik ben het maar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.